Tuesday, December 27, 2011

Restoran Tupai Tupai

Assalamualaikum....


Last family gathering was in Restoran Tupai Tupai in KL...It was like 4 weeks ago...lol....

Last time we visited here with family's friend came from Sarawak and we were so satisfied with their food, so we came back!..But this time it was just a family time...we tried their steamboat buffet and it cost only RM28 per adult...for me, it's just nice..not that expensive for a dinner buffet...







Fishes, chickens, prawns, squids, vegetables, fishballs, noodles, and many more..you just named it...Take what ever you want, how many you want...It's so many things that even some of it I never see it...lol..



Sorry, it's blur..coz I snap while I was walking...
And I don't want people see me, so I have to make it fast!haha..



Other than that, they have Nasi goreng, Mee goreng..I took some from each coz I don't want to feel full before eat the others..but the nasi goreng was delicious! 








And we ordered from A-la Carte menu...We tried it in our first visit, and it's so yummy,so we ordered again even we take the steamboat buffet..haha




Ikan Siakap Butter Black Pepper...(something like that)






Tom Yam and chicken soups...







For dessert, they have several types of ice-cream...










That night, total of our dinner was RM200++ for 7adult..




Bill was on him...


I said after took this picture...you looked ugly..than he said...everyone have to look ugly while eating...huhu...



 That was such a lovely night...Thanks Ing for the dinner..!



 Bye Tupai Tupai....~

Thursday, December 22, 2011

selamat pengantin baru sepupuku....

Assalamualaikum...


Last friday, pagi-pagi dah bangun...bukan pergi kelas..kelas pagi tu dah ganti petang semalamnya..siap-siap nak turun JB..sebelum tu ada tanya member, ada ke bas terus ke Kota Tinggi? dia cakap takde...sebab housemate dia dulu budak Kota Tinggi, pon kena pergi Larkin dulu..ok lah...

So, dalam pukul 9am...tetibe dapat WhatsApp dari Uncle BD..."Salam" dia cakap...haha...pelik kejap...so reply je la "Wsalam, kabare?" ececeh...nak speaking jawa plak...skali dia reply balik.. "Waras..Kapan arek merene?"...hahahhahaha...hamek ko...nasib baik faham...Masa tu dah dekat Melaka Central..Curi Wifi McD...tak makan pon, just diri sebelah je...hahha...so nak reply dalam bahasa jawa macam tak dapat fikir ape ayat nye....Melayu je la....cakap dah kat Melaka central, bas pukul 10.30am...kan senang..huhu...

Sampai Ayer Hitam bolah pula tukar bas..dah masa tu tengah sedap tido...adoi..kacau betul..so tukar je bas, terus tak boleh tido...betul-betulkan tudung, touch up-touch up sikit...macam dah nak sampai je..huhu..tak sabar dah...Then sampai je JB terus ke bas ke Kota Tinggi...oh..bas tu dah macam bas kat Singapore je lajunye...tapi kurang sikit je la sebab jalan banyak kereta...Lepas tu sampai kota, jalan-jalan ke Plaza Kota Tinggi..alaaa...takde mende dalam tu...nak cari ATM pon tak jumpe...dah la duit kat tangan tak berapa nak banyak...dah pusing satu round, duduk je la kat luar sambil makan kaya ball 10biji...tunggu punya tunggu ada la dalam sejam lebih duduk kat luar tu...sampai pon si Ani...

Hantar Uncle Karim ke pusat dialisis...adeh...darah memancut...ngeri je tengok!
Lepas tu balik rumah nampak la uncle BD tengah ber'wirid' dengan hp dia..haha...punya la boring dia duk kat rumah...tu je la keje dia...main hp..patut la siap berwhatsapp...rupenye dia takde keje...dah rehat-rehat, sembahyang semua...pergi kedai Cik Intan...jumpa mak n atok..lepas tu pergi sekolah belakang rumah...rewang kat sana...


rewang dengan pengantin...masa tu masih bakal pengantin lagi..hiihi..


Kami rewang sampai lah maghrib...lepas tu balik rumah, rehat jap, sembahyang, pergi ke sekolah balik...masa tu yanti(pengantin) nak tengok orang pasang pelamin..so ikut la...





tema dia merah putih...

lepas tu satu per satu kereta dan motor datang....laaa...dah semua orang datang sini....orang-orang rewang pon datang juga...kopek-kopek bawang...kitorg pula buat bungkusan lagi...


supervisor tengah cek bungkusan..haha..



balik rumah dah pukul 12 mlm juga kot...tetiba rasa lapar...oh patut lah...sehari tak makan..haha...sbb petang tu kenyang makan kaya ball..tengah malam makan..pergh sedapnye....lepas makan, tolong inai kan jari jemari pengantin...dia tidur bera;askan surat kabar...saya tidur sebelah dia dan saya rasa, saya tidur lagi berhati-hati dari dia...hahha..sebab setiap kali nak pusing mesti akan terjaga dan tengok dia jauh ke dekat...sekali tengok dia sedap je dah pusing..eh...sape yang pakai inai ni??hehe...


keesokan hari, bangun pagi, sembahyang, sarapan...lepas tu masuk bilik tidur balik...huhu...budak-budak ni main kat dalam bilik pon tak kisah dah...sedap je tidur..dengar juga orang kat depan tengah sibuk buat hantaran...alaa...tu kerja orang tua..I tak masuk campur..dalam pukul 11am baru bangun...buruk perangai! penat wooo semalamnye jalan jauh..huhu...

bangun tu pon sebab nak keluar ke Kota...memula nak hantar kuih kat Hotel Lotus kat Desaru... Lepas tu baru pergi ke Kota...sekali tunggu kereta lambat pula sebab Cik Intan bawa pergi mana ntah..so tunggu la dulu...cakap dengan yanti if duit lebih, kitorang nak makan McD...haha..biasalah si Ani nak menge'pau' kakak dia...yanti pon ok je sebab masa tu dia tengah kaya...sekali ubah plan sikit...memula pergi Desaru, lepas tu balik rumah dulu...solat dulu, makan...makan pon sikit je nak simpan ruang utk McD..haha..Mak dan Cik Yon pon ikut sekali...sebab nak pilih bunga..memula tak plan pon bawa diorg...tapi, nasib la bawa diorg..kalau tak memang tak reti nak pilih bunga tu...

lepas beli bunga, pergi ambil kek kat secret recipe.. ada 2 kek...lepas tu tengok duit lepas bayar kek ada banyak lebih ni...call Ani sbb dia dalam kereta, cakap kat dia nak beli kek utk kite dua tak makan dalam kete, banyak lebih ni...hahhaha...dia siap turun kete masuk kedai...laju je dia...konon nak take away mkn dalam kete...tukar lak dine in....disebabkan kitorg kat sana petang, beli 1 slice of cake, free coffee or tea...dan kitorg beli 2 slices of cake, free 2 drinks...haha...


mak n datin Yon...
bawak diorg terus naik dari mcd ke secret recipe..haha



balik tu sesi menghias kereta..

dan masa tu PP and the geng pon sampai..
dengan mbak izyan sekali..huhu..
punya la lama orang tunggu dia nak ambil kat kota...
bukan nak mesej ckp dah sampai spore...
yang atok asik tanya je kenapa yan ni tak sampai-sampai...
ntah la tok...
huhu...

malam tu pergi ke sekolah lagi...
makan malam kat sana...
cek-cek lagi barang-barang..
balik tu , kitorg pindah rumah atas...
tengah nak show off barnag make up, sekali TUPP!!
BLACKOUT!
masa tu lepas iron baju, ing cakap sebab iron tadi la dah mati letrik...
eh..tetibe...

sekali satu felda takde letrik...haaa....1st thing fikir macam mana orang rewang nak masak...yang kitorg ni boleh sambung balik belek-belek barang make up..walaupon tak de letrik...handphone masing-masing ade torchlight...hahha....tapi battery masing-masing dah sipi-sipi je la...dah tu turun bawah...amik barang kat kereta, lepak dulu kat rumah bawah dengan atok...amik air, kuih muih sikit....

Lepas tu naik atas balik...nak tidur la konon...si Irfan main iPad dia tak habis-habis...sekali letrik dah ada balik....Alhamdulillah...masing-masing charge hp..haha...

Esoknya, bangun pagi-pagi sebab Irfan dah melalak cari mommy....sambung iron baju mak n ayah sebab mlm tadi tak sempat...mandi , make up sume....turun la nak siap pergi ke masjid...



Nikah dekat Masjid pagi tu...

saat-saat akhir sebelum jadi isteri orang...huhu..

selepas selesai di ijab kabul kan...




well..macam biasa ber'camwhoring' dalam masjid bersama sepupu-sepupu terchenta...


lepas nikah tu balik rumah nak hantar barang hantaran balik dulu tapi rumah kunci pula...semua orang dah kat sekolah...oh ye...majlis di dalam sekolah....sebab bapak pengantin guru besar sekolah tu..hhaha...
masa tu agak kecoh skit sebab tak tau nak letak barang ni kat mana..dan banyak barang berharga..so, pergi la ke sekolah...orang dah datang, lepas tu boleh pula pengantin lupe bawa baju sanding...so kena la orang balik ambil baju...dan masa tu pon ade kecoh-kecoh sikit..biasa la tu..ani pon dah mengamuk..hahha...masa tu pon saya tengah makan, dengan tangan penuh nasi jalan ke sana kemari, nak sampaikan pesanan...huhu...lepas makan je dalam pukul 12 lebih, ajak ayah pergi ke Kota balik..untuk ambil kek masa sanding...kali ni kek 2 tingkat pula...


saya la orang pertama tengok kek tu...hehe...
masa ni pengantin pon dah tak ingat pasal kek..
sebab tu awal-awal dia dah bagi tugas ambil kek ni...
bunga kecik2 kaler pink tu sedap mcm gula getah..hehe


 dan lepas tu berjalan lah dengan lancar upacara bersanding....walaupon ada kontroversi sikit pasal mak andam..haha...oh ye saya dapat duit tol rm20 dari pengantin lelaki!!hehe...biasa la orang Johor je yang ade tol-tol ni bagai...


akhir kata...


Selamat Pengantin Baru 
Yanti dan Mahadir....



semoga berkekalan hingga akhir nyawa...bukan setakat anak cucu je ye...hehe...

she is a year older than me....
hurmmm...........