Tuesday, October 25, 2011

Pets sitter!


Hi..my name is Tingku!
I am ermm~...I forgot my age!
huhu..


Yes! This is not my pet..haha.. selalu tengok filem-filem orang putih, budak-budak kolej selalu buat part time jadi baby sitter...but me, bukan baby sitter...rabbit sitter..Boleh?

Well, ada sorang member ni, indian girl.. Dia nak balik seminggu sempena Deepavali... So, dia minta tolong jaga kan rabbit dia..Oh, I have no problem with pets... asalkan sediakan makanan dia cukuplah.. Jangan ko suruh jaga ular sudah lah...

 Dia hantar rabbit ni last Saturday morning.. Most probably coming Sunday dia balik kot..Tingku ni kegemaran dia MAKAN! nampak muka aku je ko minta makan kan Tingku..Haa..pernah sekali bagi dia carrot..huh lepas tu tak pandang dah makanan dia...nak carrot juga..dan dia ni takut orang..tak pernah keluar pon dari cage dia walaupun dah siap buka..ada sekali tu member keluarkan dia dengan secara paksa..lepas dah keluar tu, lepaskan dia..boleh secara automatiknya dia lompat balik masuk dalam cage..hahaha...Lebih rela masuk dalam cage dari layan orang-orang ni...ape la Tingku...huhu..


Dulu, sebelum Tingku ni pernah juga jaga kan kucing orang..haha.. Yang budak ni, tak kenal pon, just kenal dari kawan.. Masa tu lagi lah masa cuti sem.. Dia nak balik, tapi mak dia tak boleh dekat dengan kucing ke, allergic ke, tak pasti pulak.. So, I memang suka kucing pon... Tanya mak boleh ke bawa balik kucing? dah dapat approval, boleh lah... Bayangkan dari Melaka ke KL bawa kucing dalam kereta, dengan bekas pasir dia sekali..ye la, takut nanti dia nak membuang...Tapi memang dia membuang pon! haha..pergghhh...masing-masing tak tahan...hahaa...kelakar je bila ingat..kucing tu nama nya Rasta, jantan..tapi Rasta ni senang je jaga sebab dia berdisiplin...dan sangat sopan, tak banyak cakap, dan pemalas!haha...tidur je kerja dia dan memang susah nak dengar dia mengiau...haa..masa tu ada bela hamster.. rilek je dia tengok hamster..tak de perasaan pon siap boleh tidur sebelah cage hamster tu lagi...haha..


So, anyone nak hantar pet masing-masing boleh lah hubungi saya...eh..eh..KIDDING! no no...nanti penuh pula rumah aku dengan binatang-binatang peliharaan...huhu...


“Diampunkan dosa seorang pelacur yang melintasi seekor anjing yang berada di tepi sebuah telaga yang lidahnya terjelir. Hampir-hampir kehausan membunuhnya. Maka pelacur itu pun menanggalkan kasutnya, lalu diikat kasut itu dengan tudungnya lantas dia menceduk air untuk anjing tersebut. Dia diampunkan disebabkan kejadian itu.” (Bukhari). From HERE

Melayan perasaan

Assalamualaikum...

Tiba-tiba teringat kan seseorang..
hurrmmm...
siapa?
Adalah teman dahulu.. 
Apasal ntah tetibe teringat dia..
Rindu?
haha...

Nama dia Q*****....teeeetttttt...mestilah rahsia..haha...Kitorang dulu sama sekolah tapi tak pernah pon tahu kewujudan dia...erkk...tapi dia cakap pernah nampak...kami jumpa pon kat dalam friendster..dulu zaman-zaman fs..then jumpe...hermm....boleh tahan jugak :P

Kelakar la zaman-zaman lepasan SPM dulu..hihi..Dia everything ok..just ntah ler..manusia berubah..lepas masuk zaman University ni dia agak lain..maybe kami tak sesuai hubungan long distance ni..memang lain sangat..contact sebulan tu ada la sekali dua sebab alasan dia fon dia kena curi dan dia tak pakai handphone..ade ke zaman-zaman ni orang sanggup tak pakai hp?

Tapi rasanye masa tu dia dah ada perempuan lain kot..Biasa lah lelaki..huhu..Tapi masa tu pon rasa macam takde la frust menonggeng..ntah lah..saya juga yang minta putus je..Lagi pon masa tu tengah seronok dengan kawan-kawan baru..takde la kata dah dapat pengganti dia..

Tetibe rasa rindu lak kat dia.. Nak kata timbul balik perasaan dekat dia tu tidak lah..
Perasaan saya sekarang ada pada sorang je.. yang pasti bukan si Q ni...
Sorang je ada dalam hati ni.. dan akan disimpan sampai bila-bila..
InsyaAllah...




Oh sorry terjiwang....melayan perasaan pulak..huhu
------------------------------------------
Entry yang dah lama dalam draft sebab fikir...patut ke post?
but..this is my blog kan...hurrmmm.....

Sunday, October 9, 2011

Dinner Buffet in Palace of the Golden Horses

Assalamualaikum...


Last night I went to Palace of the Golden Horses..
My mom and I were having a very delightful dinner..

Warning : This entry full with food pictures! haha


My mom and my dad get this buffet voucher for 2person.. Since this is not their first time get this voucher, so my dad let me go instead of him.


Table for 2 


Ok, I don't want to write more.. Just enjoy the pictures full with foodssss... ;D

My first plate


My second plate
(see the prawn! I love it!)


My third plates
(deserts and soup)

My forth and the last plate...
(ice cream)









 Oh maybe my car is one of them?huhu



Came home with a big stomach! I end up asked my dad stop at 7eleven for me to buy ENO...
That means I can't hold the pain. haha.. Usually at home I always take a small portion of food  because scared my weight will increased.. So my stomach has used to it and when I push a big quantity of food in one time, argghhh! I'm struggle!

Anyway, it's nice to have u as my date that night Mom.. Thanks Dad!





Saturday, October 8, 2011

Steve Jobs in memories..

Go around MPH Mid Valley and I found this section..
Everytime my friend asked me to join them buy iPhone and I always said, I'm waiting for iPhone5..
I guess there is no chance for me to get iPhone5 since he's passed away last Wednesday...
But still iPhone4S is coming up..
Maybe and maybe not I can get it..
Well, save money from now..hehe..
Thanks Steve for your brilliant and intelligence ideas to produce every single product..

----------
Sent via Nokia Email

Holiday in Genting Highland

Assalamualaikum...

 Hari Isnin baru ni kami sekeluarga pergi bercuti di Genting Highland.. Lama tak bercuti full satu family ada..Seronok sangat!!heee..

Menginap di Genting View Resort..Tiga hari dua malam...Apartment 3bilik..sempat lagi buat bakar-bakar ikan dan ayam...biasa lah mak mesti pentingkan makan..hehe..Hotel kami sebelum cable car..so, naik genting naik cable car je..tinggal lah kereta kat bawah..

Hari Selasa tu seawal 9 pagi kami bertolak dari hotel ke cable car..Tak ramai orang lagi..Kena pergi awal-awal biar puas main..hehe..




Sampai je atas, stuck dengan Irfan nye yang dah teruja tengok banyak mainan..haha..mula lah dia meronta-ronta nak minta main...Dia kalau dah nak tu, tak boleh nak sabar dah...cepat-cepat lah beli tiket..

Now rate Genting Theme Park Outdoor for Adult is RM46...ALL Park is RM62 if not mistaken. 

Mommy Irfan ambil All Park..yang lain-lain Outdoor je..Tapi masa ni Space Shot under constructions..So, tak merasa lah ayah nak naik..hehe...Tapi takut juga kalau ayah naik space shot..yang muda pon rasa lain macam..For me, cukup lah sekali je naik space shot tu seumur hidup..dah merasa dah lah yek..hehe..bukan takut..tak berani je..ngee...

Mula-mula sekali naik kereta lembab...haha..melayankan si Irfan...Layan je lah..dulu-dulu pon main juga mende ni..lepas tu, main Flying Dragon...Mak pon naik!! Waaa...Saja je duduk belakang dengan Kak Acik, sebab nak tengok Mak dan Kak Liza macam mana..haha...Mak rileks je, Kak liza punya suara rasa nye yang paling kuat kot...bergema satu Genting..haha...Oh saya naik dua kali ok!

Then main yang macam buai ni..



Masa pagi tu, roller coaster tak start lagi coz dia under service..buka pon dalam pukul 12 lebih or pukul 1 macam tu lah..masa tu kitorang ada kat Dinosaur land..keluar je dari situ, hujan! 

Kalau dah hujan tu, memang lah semua nya tergendala kan...nak main pon tak boleh... So, lepak-lepak la dulu sambil main iPad2 Irfan..Fuh..Irfan ada iPad2! Sempat beli sebelum Steve passed away~..



Nak habiskan masa lagi? main pula Archery kat tingkat atas...50 arrows...adeh....penat sungguh..awal-awal tu sasaran cantik je..lepas tu, boleh pulak terpelanting arrow tu...malu jew sayer....huuuu....





Tetibe masing-masing cakap lapar...Pergi lah lunch dalam pukul 3 lebih kot..tak tengok pulak masa..tapi dah agak lewat juga lah..Makan Pizza Hut..Lepas makan nak main yang heavy-heavy ni..jangan termuntah sudah lah..huhu...






Masuk Theme Park balik lepas tu, roller coaster still tak start lagi..main la Pirate Ship dulu...nampak macam simple je kan?haha.. Rasa kan! Siap dah warning Ing awal-awal, nampak simple je..tapi rasa dia menusuk kalbu..haha...


Mak dan ayah duduk belakang....Ping, Me, Ing...Cukup satu family kami... ;)


Masa ni ada satu kejadian..ada pula budak cina depan Ping buat lawak..Buat memek-memek muka..so tu yang kitorang gelak bagai nak rak! dah lah kecut perut dengan bende ni...budak ni buat lawak pulak...haha

Tapi seronok tengok gambar ni, gembira je masing-masing..hehe




Haa..lepas tu baru la dapat main roller coaster..tu pon dia buka pukul 6.15pm..kitorang group yang kedua..Ping dan kak Acik 3rd group...

 Lepas turun je, ayah cakap kalau orang sakit jantung ni mesti dah meninggal terus..haha...


Tunggu roller coaster buka....


Then last sekali main Flying coaster...Tapi yang ni kena bayar lain...if dah ada wristband RM10 je, if takde, RM12...

Ayah cakap yang ni lagi seram...yeke??rasanye yang ni ok je..sebab seronok dapat terbang...hehe...Kami bertiga je yang berani main bende ni..yang lain semua dah kecut perut...hahhaha....





 Anyway, ni la first time mak dan ayah sampai Genting Theme Park ni...Seronok je tengok diorg..haha..

Tapi yang tak boleh tahan, ade ke boleh plak demam esoknya???erkk...
Bangun tidur pagi tu sakit sangat badan...tengahari tu masa tunggu nak check out rasa sejuk sangat...dalam kereta pon rasa sejuk gile..tapi memang masa tu tengah hujan...dah sampai KL, lagi sejuk! haha..
Bayangkan lah kat KL, pakai sweater tengahari buta....siap biar berjemur bawah matahari tapi setitik peluh pon tak keluar...menggigil kesejukan lagi ada...Tak pernah lah rasa macam tu...
Genting punya penangan..heee...