Thursday, September 29, 2011

Exam dah habis!!! Kita Enjoy!~


Selesai sudah exam!!
Oh soalannye sangat mencabar..

Gambar ni ambil masa nak silent kan hp..huuhu..
sempat lagi snap..


Macam-macam jadi time exam ni..
for sure yang pertama sekali adalah tak cukup tidur yang melampau..
sehari tu boleh kate tidur 2-4 jam je la..

kalau esoknya ada paper, 2 jam je lah tidur..
ada tu otak dah penat sangat, nak tidur..
tapi mata membulat besar..
*caffeine*
oh kitorang buat study group yang paling best sejak study sini..
haha...
dan memang sangat-sangat membantu la...

masa dalam exam, ada sorang ni kena tangkap sebab gune fon...
meaning bukan lah bercakap dalam fon, tp dia nyorok-nyorok buka fon..
Iphone..for sure ade notes dalam fon..
memula tak perasan lah ape dia buat..
tengok-tengok je dia dah kena tangkap..
invigilator tu dah pegang fon dia dan muka sangat garang! haha..
tak dengar lah pula ape dia ckp..
tp dia ambil lah fon tu...
paper dia tak rampas..
nasib ko..
so lepas exam dia boleh  lah ambil fon dia balik..

coursework semua subject ok lah...
semua pass..
orang kata mmu ni exam susah nak pass sebab cousework..
ermmmmm...
ada lah tanya sorang budak Utem, dia cakap diorang senang nak score exam..
sebab coursework senang nak score...
attendance pon masuk dalam coursework..
bestnyeeee...
kat sini jangan harap!!
Coursework kitorang kalau tak Midterm 20%, Assignment 15%, Quizzes 5%..
lebih kurang macam tu la..
coursework hanya 40%..
final 60%...
tu belum masuk lecturer yang racist lagi tu..huhu..
nasib laaa....
opsss..
jangan la ada lecturer baca ;p
sebab tu la ada budak ni cakap, kakak dia diploma mmu dulu pointer 2.00 lebih je..
pastu sambung degree kat uitm, terus 4flat! dansyat!!
nasib lah..
dah nak habis dah pon..

haaa....exam week ni kan minggu ke'tension'nan yang melampau..
so...bila tension...
MAKAN...
lepas tu..

MAKAN LAGI...

Bila timbang hari-hari *kecewa*
Apasal dah naik tak nak turun-turun ni???
Ok fine naik sekilo...
Hari ni tak timbang sebab nak jaga perasaan..
huhu...

Oh hari ni makan banyak pula tu...
Makan Naan Cheese yang terBAIK di seluruh Malaysia setakat ni aku pernah rasa..
Student Melaka mesti tau punya kat mana...
Restoran Pak Putra..
nama macam Indonesia..
tapi mamak..
oh orang cakap orang Pakistan..
kalau mamak biasa, ko order triple naan cheese sekali pon..
ko tak akan nampak pon cheese nye mana...
hahaa..
kat sini double cheese je ko dah nampak cheese nye mengalir..
terbaik!
Ayam tandoori dia sangat lah tender and juicy and superb!
takde lah ayam tu kekejangan kering kat dalam pinggan tu..
tapi tadi tandoori dia dah habis..
lagi pon dah kenyang masa tu...
next time la ambil gambar..

Cuti ni dengan family nak pergi Genting Highland..
Lepas tu ade exam Muet!
nak study ape ek??
huhu..
perlu ke study??
;p





Wednesday, September 21, 2011

Study mode!

Assalamualaikum..

Exam week kembali menyerang..
Kesunyian blog ini adalah kerana kebusyan study..
Errkk...study la sgt!
Last 2 days internet rumah takde..
Tu dah ada petunjuk dah suruh study..
Tapi boleh layan koleksi movie dalam pc plak..
Walaupon dah tengok cite tu banyak kali..huhu..
Teruk betol lah!
Nasib last week semangat study tu ada..
So sempat la study untuk 2 subject dulu..
Ni untuk paper esok ni sangat la malas..
Alasan?
Sebab bende-bende ni dah pernah study dalam subject lain dulu..
Oh! Tidak!
Kena study jugak!
Ok ok...
Study NOW!


----------
Sent via Nokia Email

Saturday, September 17, 2011

Selamat Bertunang Yanti



Selamat Bertunang cousin ku...
Nurul Izzati Rahmat..

Semoga dipermudahkan segala urusan dan tabah mengharungi segala kesulitan bersama...

Thursday, September 15, 2011

Fyp presentation

Last Monday was my presentation..
Nervous?? TOO MUCH!
The panel were my supervisor and mr. Lau..
Mr. Lau asked me lots of questions...
But I can answered..
It is just I was so tension when the panel asked too many question to the students after me..haha
I don't know why..
I'm finished and became more tension..
Weirdo..
Ok now time to study for final exam!
Pray for me...

----------
Sent via Nokia Email

Thursday, September 8, 2011

celebrate birthday Ing

 Assalamualaikum...

1st raya tahun ni sama dengan birthday abg yg no.2...
Masa 1st day raya dia ada kat kampung belah wife dia..
kitorg just wish nyanyi ramai-ramai through phone...
haha..

Malam sebelum tu mesej dia wish happy birthday..
dia reply tahun ni seluruh dunia sambut birthday dia..hehe...
suke letteeww!

Masa raya ke-4 tu..kami keluar ke muar or muo....
memula pergi beraya dulu, then terus ke muo rancang nak jalan-jalan...
Kalau pergi Muo, tempat menariknye kat Tanjung je lah...huhu..
Round-round, punya la ramai orang..
Raya-raya pon orang berjalan...(kami pon..huhu)

Rasa nak ngeteh la...
huhu..

 Nak menyejukkan tekak..huhu
ABC..
Tapi macam tak mengancam sangat la..
Ada kedai lain yang lagi mengancam..



Rojak petis my favorite..
Pon tak berapa nak Umph!!


Mee bandung Muar..
Sedap kot..
sedap je diorang makan..
hehe..



Dah siap makan-makan...
sampai la Maghrib..
Singgah Masjid..
Lepas tu pergi makan lagi!!
hahah...

Kali ni konon nak celebrate birthday boy..
tapi dia yang belanje la..huhu...
Mommy Irfan tetibe nak makan kek..
Nasib la Muo dah maju ade secret recipe..
huhu...




Konon nak makan kek..tapi makan main dish jugak!



Hazel Cheese my favorite..
tak tau apsal suke sangat kek ni...
may be sebab hazelnut..huhu..
i like hazelnut!!
(Irfan tgh nak set jari dia buat peace!huhu)


 My main dish..
Chicken ape ntah..
top with tomato sauce and mozzarella cheese..
Oh..salad dressing dia sangat sedap!
Potatoes dia kurang empuk..huhu..
banyak plak komen..




Cordon blue sana tu mommy Irfan punye..



 Daddy Irfan plak makan Lasagne..




 Ecececeh..mommy manje-manje ade makna tu..
hehe..




Takpe la aunty suap Irfan je lah...
hehe..


Tuesday, September 6, 2011

Monday, September 5, 2011

Juadah Raya Ke-3

 Assalamualaikum...

Cerita raya tak habis lagi..huhu..
Kali ni acara masak memasak di hari raya ke 3..
Orang lain sibuk buat ketupat, rendang, kuah kacang..
Tapi kami sibuk buat nasi beriyani..
Ni semua kerana cousin kami dapat daging kambing 3kg for FREE dari company dia..
Terima Kasih Pharmaniaga..hahha

Bangun pagi tu lepas Subuh yang agak lewat sebab Imam dah balik Melaka..huhu
Terus lipat selimut sebab esok nak balik dah so kena lah bekerja keras sikit hari ni..
Pergi dapur tengok apa yang boleh di tolong..
Sidai kain baju sume...
Mula la sesi memasak nasi beriyani..

Memula tumis dulu rempah ratus dalam kuali...
Lepas tu masuk dalam rice cooker dengan santan dan yogurt..


 Tunggu sampai mendidih dulu..


 Then baru boleh masukkan beras yang dah di basuh..


Taadaaaa!!! Nasi dah masak!



Lauk nya pula daging kambing masak beriyani..


 Ayam masak merah..

 dan juga acar buah dan acar sayur..


 Adeh...tetibe rasa lapar....huhu...


 Berlakon itu perlu! ;P


Huh! ni memang betul-betul sedap ni!!
Haa..yang baju pink tu la bawak daging kambing free tu..
still available..huhu :P


Sunday, September 4, 2011

Suasana Hari Raya 2011

Assalamualaikum..
Rindunya suasana raya kat kampung...ish..baru 2 hari balik..huhu..
tapi tak pe la..ada lagi tugas penting kena buat..
Kena study untuk final exam nanti...
Study awal sebab nanti cousin nak bertunang, so takde la nanti risau nak study..

Hari-hari view gambar raya..huhu...
dan dalam sehari tu bukan sekali je..berkali-kali ok...
Seronok je teringat masa tu...

Raya 1st, tak ramai sangat..pergi beraya belah ayah..
then malam tu balik, ramai dah sedara-mara sampai..
sampai-sampai je terus ambil gambar..haha..

berlakon itu perlu!
Raya 2nd pula kami akan pakai baju sedondon semua...
terutama sekali yang perempuan..
dan masa ni juga la sesi salam bermaafan dan collect duit raya bermula..hehe


 Kaunter-kaunter bank yang dah dibuka..
masih takde pelanggan..

Kunter dah diserang..huhu
Lepas salam-salam, sesi bergambar pula...

Family saya yang tak cukup...
saya 3 beradik je..
Sorang lagi abang raya rumah mertua dia..


 Budak-budak ni memang macam ni kalau dah terlampau seronok..huhu.


Cucu-cucu perempuan dan yang duduk kiri dan kanan, cucu menantu..

 Cucu-cucu lelaki yang terlampau seronok..huhu
Oh dan juga Cicit lelaki ynag bawah sekali kiri dan kanan...


 Orang menang pilihanraya...huhu


Irfan: Satu Malaysia!
Adeeb: Peace!





Dan ini lah kami keluarga Joeros...
gabungan Johariah(nenek) dan Badros(Datuk)..
Tapi datuk kami dah tak ada...


Miss this moments...

Saturday, September 3, 2011