Sunday, July 31, 2011

Happy Ramadan....

Assalamualaikum...

Ramadan is coming..
Don't forget to do our Fast...




So, Ramadan Kareem everyone!!







When comes to Ramadan, what I miss most is my FAMILY.....But as a student, I have lots of works to do..I don't know I can come back home on the weekend or not...Coz my weekend will full with my additional course..OH! ALLAH give me strength...

Saturday, July 30, 2011

Happy Birthday Izyan!!!

Assalamualaikum...


 




Happy Birthday to my lovely cousin...

Nurul Izyan Bt Rahmat....



  • Semoga hidup bahagia selalu...
  • Semoga berjaya di masa akan datang...
  • Semoga jadi doctor yang dapat berbakti kepada patients...
  • Semoga kembali ke Malaysia dengan kejayaan...
  • Go warga Joeros Go!! huhu... (dah takde idea lain)

Dia ni cousin saya yang setahun muda dari saya...Tapi dia nak jadi doktor dah..Me? haha...jadi mak guard je sebab belajar pon major security...LOL...
Oh Izyan or kitorang panggil Yan tinggal jauh di Yogyakarta yang ada heboh pasal gunung berapi meletop tu..huhu...gunung merapi namanya.... Alhamdulillah dia selamat....dan sempat juga dia balik Malaysia seminggu..huhu..
Dia ni seorang yang sangat berdikari..saya pon tak kuat macam dia kot...sometimes I envy her life...but I don't want to be a doctor :P
Dia lahir pada 30 July....Masa kecik dia suka gigit orang...huhu...
Bila dah besar dia suka baca buku...
Dia selalu call saya bila saya jauh dari fon...terutama sekali bila saya dalam toilet..huhu...
Oh I miss U girl...
Raya balik tak?

Dia ade blog juga...check her blog HERE <---

Lastly... Selamat Berusia.....hehe

Oh,saya lagi tua T.T

Friday, July 29, 2011

contest shawl dan aku !!







Assalamualaikum....


Oh tetibe je nak join contest ni..hehhe...
contest ni kena la ada gambar pakai shawl..
This is my pictures..Ok both of them sama je style just yang first dari jauh..yang second dari dekat..huhu boleh plak...
Style ni reka secara spontan...Boleh pakai earphone dari depan tu...hehhe...tak payah susah-susah nak seluk dari bawah...

Oklah pasal contest ni....
Syaratnye adalah..



  • Terpulang nak folow ke tak (tapi I followed)
  • buat satu entry berkaitan contest ini ...link dekat tuan empunya contest..
  • letak pic korang bershawl..(pakai shawl) (kalau bole yang stylo)
  • letak sekali banner contest dlm entry...
  • due date is 15/8/2011
  • hadiah ???!!! berkaitan hari raya..consists of :
    • 1st prize
    • 2nd prize
    • 3rd prize
    • 3 saguhati

Raya???waa...best...hehe...









Good Luck for ME! :D 


Monday, July 25, 2011

Field Trip to IRIS TECH and F-Secure

Assalamualaikum..

Last Friday we had a field trip..Oh, first time followed a field trip in MMU..huhu..

As early as 7am we have to be in campus. So, I had to wake up at 6am..My housemate so excited and she woke up at 5am!haha

Then on our way to campus, the rain start to cry..haha..
Damn! we were running to the campus.

Luckily the bus haven't move yet. So everyone get inside the bus..

 
This is my housemate. Remember I said that I've got a souvenir from Iran..
It's from her..
Yeah I know...She's so pretty..
10 times more than me!
or beyond that..huhu..


The bus stop at R&R Seremban..
We were so sleepy and decided to have a cup of coffee..


 Finally we were here! First destination was IRIS in Technology Park, Bukit Jalil...Oh, so near to my house!

 This place is awesome!!! We never expect that can be somewhere like this...This is the place the first E-Passport in the world was created! ok, did u get it? FIRST IN THE WORLD! Yeah, I heard before that Malaysia invented the first chip in the passport... So that everytime you use the E-Passport in KLIA, just put the passport , wait for 10 seconds and put your thumb print on the scanner...THAT THING IS THE FIRST TECHNOLOGY IN THE WORLD THAT MALAYSIA CREATED!...(Bangga siot)...

 This speaker is really nice...he's Malaysian but his English is perfect and when he talked in Malay, have this kind of slang of mat salleh...and his name not even like Malay..huhu...

 This house is in their rooftop..you know something....this house is from something like poly-form...if I'm not mistaken..something like 'gabus'...Believe It or Not! I told ya....this company is awesome! amazing! Oh, I wish I can work here....

After that we went to other company in Bangsar...called F-Secure...Before that we had our lunch in front of the building called The Sphere...I'm with Negin(housemate), Amelia (Indonesian classmate), and Stephani(African classmate)...This Stephani soooo funny and made our trip really fun...Suddenly we entered a non-halal restaurant...huhu..First I didn't say anything..I just ordered drinks...so when Amelia want to order, I showed her the non-halal...then she shock and asked the waitress..the waitress said they didn't serve pork, but its non-halal restaurant..So Stephani asked us to take the side dish..so I took french fries and pineapple juice...In the end Stephani paid for all of us! Oh, she so generous person...Glad to be with them...

 



 Ok, honestly this presentation so boring we don't know what exactly what they are doing...yeah it's kind of software to prevent malware...but maybe it's the thing that we always heard in lecture class and it's getting late and sooooooo sleeeepppyyyyyyyy.....Seriously we just wanna finish this and go back! 

I went to the toilet...waaaaaa...so coollll....when Negin came inside the toilet and she said "ha...how to use this?" hahhaha....Then Stephani said "Careful, they put some viruses inside the toilet...You'll be infected!" hahhahaa.....



This trip was really FUN!!! Thanks to my lecturer Ms. Ooi, you are the best lecturer ever! haha...no one would bring us to see something outside the campus....I have to score this subject well!!!...huhu...

Oh, girls..You are the best!...I felt tired of laughing! :P
Stephani said "When U think about technology, think about Iris!" many times....LOL...



Friday, July 22, 2011

Majulah Singapura!

Assalamualaikum...

Oh busy gile aku bulan ni! Penat je rasa hari-hari...Mengantuk tak yah cakap lah kan..Coffee la sahabat baik...
Dalam ke'busy'an aku dua tiga minggu ni tapi sempat jugak ke oversea!
woohoooo!

Oh, Singapore jew...Well oversea jugak!
Orang lain pergi HongKong..
Singapore aku tengok dah macam NYC! 

Kitorang pergi hari Jumaat malam pukul 11.00pm..Naik KTM dari KL Sentral..
Jumaat petang tu dari Melaka pukul 6.30..Sampai KL dah dalam 8.45pm..
Ping(abang) and wife dia ambil aku kat TBS pergi ke KL Sentral..
Dinner kat McD..
Seriously dah lama gile tak makan Mcd since ber'diet'!
Nak makan pon macam serbasalah jew..huhu..konon!
Tapi yg Breakfast Mcd pernah la makan sebulan sekali camtu..

Then masa ditunggu-tunggu..naik tren..




Masa pergi kitorang ambil seat je...Masa balik kitorang ambil bed..Seat ni agak sakit la pinggang..
Tapi makcik sebelah ni rilex je 'ngorok' (cari dlm kamus jawa kalau nak tau maksud ngorok!)..huhu..
Then boleh pulak aircond and light dia mati..
takde lampu tu memang aku sokong la sebab sedap sikit nak tutup mata tidur..
Tapi aircond pon takde macam tak best pulak..
Bila bunyi tren ni tengah pecut laju, perghh seram siot!

Then sampai Singapore dalam pukul 7 lebih kot..tak ingat pulak..huhu..sebab dah terang dah..mesti dalam pukul 7 lebih..


Sampai-sampai je..."NAK PERGI MANA NI?"..
Tu la orang takde plan...tak tau nak start mana..
So, lastly decide ambil bas pergi ke MRT station..
Naik bas dia dah macam naik tren!
Laju gile!
Kalau kerja kat Singapore takde alasan la datang lambat sebab takde bas!
Jangan nak kelentong..

Pergi ke MRT station..Breakfast dulu kat Causeway Point...
Breakfast Mcd lagi........
haha...
Well harga dia sama je macam kat Malaysia...
Tapi DOUBLE kan lah...





First destination was Marina Bay Sands...
Well kat sini tak boleh shopping...
Tumpang toilet jew..
Kalau shopping tak cukup pulak duit nak balik Malaysia..huhu...
Standard Star Hills kat KL...






My Favorite View! Macam tengok lukisan je...cantik sangat building tu...










Then pergi naik Singapore Flyers!
Ni antara views dari atas..












Then pergi Little India...Kira Jalan Masjid India macam kat KL lah..
masa ni sangat lah penat berjalan...so mood shopping tu memang dah hilang..
adush!

Lunch tak ingat kat mana..huhu
Meal aku $5.00...sama je macam kat Malaysia..
Tapi kena plak double kan..
so satu meal tu RM10 lebih...
huhu...








Lepak Mcd LAGI..ni dah petang..penat sgt jalan so decided nak duduk rehat...
teringin nak try mc flurry baru diorang..
Then ping try cinnamon melts..
konon nak try ape yang takde kat Malaysia la..











Tempat yang sangat rasa kat NYC tu adalah kat Orchard Road...
Cakap je nak brand ape...
dan kalau diorang buat sale, harga sana lagi murah dari Malaysia...











haa..ada kejadian yang tak leh lupa..masa naik mrt tu, boleh pulak kad aku failed bila nak keluar...adeh..so kena la pergi ke kaunter..


aku: sir, my card is failed...
man : ok, where were u from just now?
aku : (adeh..susah noh soalan)...erm...erm.. aaaaa...something gout-gout...
man : oh, Dobi Ghout?
aku : yeah that one..but not from there..before that... (LOL)
man : (dia buka maps semua station..mampos aku nak cari mana satu!)...this is Dobi Ghout...so where were u from?
me : er...ermm..aaa...just now I played the Singapore Flyers..
man : owh..maybe somewhere here..
me : haaaa...this one....(sekarang pon aku tak ingat nama doa..start with 'P')
man : ok...actually just now when u enter, the card did not touch properly...now it's ok..
me : oooo...ok thanks!


fuhhhh...nasib baik.....








Then balik...best pula tidur dalam tren ni...huhu..seat belt..eh "bed belt" bagai...



seriously it was fun!
thanks kepada mereka yang sponsor...huhu
semoga murah rezeki dah boleh sponsor lagi! ngee..
dan i bought nothing!
seriously nothing...

oh..cerita ni dah seminggu dalam draft...setiap kali nak taip mesti ada je benda nak kena buat..so save je laaa dlm draft...cerita minggu lepas dah basi!

Thursday, July 21, 2011

Final year student

Orang selalu cakap 'kejap je rasa dah habis belajar'...

Tapi aku nak cakap "Alhamdulillah habis jugak aku belajar kat sini! Lama nya rasa..." huhu..

Oh tadi ambil gambar untuk final year student..
Buruknya gambar aku!

Friday, July 15, 2011

Justin Bieber ada KEMBAR??

Assalamualaikum...


Haaa..siapa sini peminat setia Justin Bieber??
Ni Justin Bieber punya kembar...

Tengok la kalau tak percaya...

 

Bukan la kembar betul yee...Muka dia memang seakan-akan sama...
Nama dia Dani Shay...Jantina dia adalah PEREMPUAN ye....

Amacam sekarang awek-awek yang gila Bieber, adakah korang gilakan Dani juga?huhuhu...


Ni pula full version lagu "baby" yang di tukar jadi "what the hell"


 

Best pulak dia ubah lagu ni..hahhaha...

Ni YouTube channel dia...

Well Bieber....Tercabar tak?
huhu..




Sunday, July 10, 2011

Happy Birthday Ayah!! Selamat Bersara!!

Assalamualaikum..

HAPPY BIRTHDAY TO MY LOVELY DAD!!!



with my dad... :)
kami makan nasi arab kat seremban..


satu family ada...meriah!


jemput makan...


budak kecik nak makan sendiri..
meja tak sampai so kena la terkangkang makan atas kerusi..



Lepas makan je kami pergi ke secret recipe beli kek...
ayah dan mak dah balik dulu..
so nyalakan lilin kat luar rumah...
masuk rumah je tutup kipas...
konon nak surprise sekali boleh pulak ayah call kawan dia time kek masuk..
hahaha...
kacau betul...
tengah bercakap tu dia terus tiup lilin...
irfan pon nak tiup jugak tapi tak sempat sbb atok dah tiup semua..huhu..


white chocolate macadamia...
semalam hari last ayah bekerja..


muka tak dapat tiup lilin...
lepas tu asyik nak minta tiup lilin jeee...
haha..


sesi suap menyuap 'ada maknaaaa...'
hahhaa...


dak kecik pon minta suap...



Hari ni genap ayah berumur 58tahun...
lepas ni tak tau la macam mana dia boleh duduk rumah takde kerja..
sebab dia jenis yang tak boleh duduk diam...
mesti bosan je duk umah...
huhu...


anyway moga cepat jadi 'jutawan'...huhu....  ;P