Tuesday, May 31, 2011

Aku si budak Praktikal?


Assalamualaikum....

yeayyyyy!!!!!!!
dah habis praktikal!!

pagi-pagi lagi dah dapat mesej..
"hari yang ditunggu-tunggu!"
haha..
tak boleh blah...



kejap je sebenarnya...
yang  buat lama tu sebab takde kerja..

kerja yang wajib dibuat setiap hari adalah :
*buka email 24jam...meaning sepanjang duk kat ofis tu..gmail mesti on!
*buka blogger.com....haha
*buka innit...blogwalking...
*buat entry sampai semua benda nak cerita..padahal tak best pon..
*ber'email-emailan' bersama fiffy(cousin)! bergosip2..gelak sorang2 dpn pc..hahah..ni yg paling best kot..
*pergi toilet lebih dari 3 kali..dan berborak2 dengan cleaner..huhu..


kerja yang kadang-kadang buat adalah :
*jumpa supervisor minta kerja!haha...ok la once a week at least..
*buat weekly log!
*baca berita-berita terkini...kalau gosip selalu je..
*bertegur sapa dgn org..ok la..saya pemalu sikit..sekadar senyuman tu banyak la saya taburkan..huuhu..tp kekadang org tak balas pon senyuman..tu yg mcm tak best....hurmmm...
*cakap dengan bos! erkk..ade la beberapa kali masa baru masuk.. ;p


ok la tu...hehe..BTW aku buat praktikal kat sini!




Ofis kat tingkat 13..masa first time datang (pukul 7.30 dah sampai ok!) kena pergi HR kat tingkat 26! erkk...takde tinggi lagi?adaaaa.....

bayangkan la naik 26 tingkat tanpa berhenti pon kat tingkat lain...rasa la goyang2 lif tu..haha..doa je la banyak2..


last naik tingkat 26 tadi!

Time lunch je mesti la aku merayap ke ampang park la KLCC la...
biasa la mengingati nostalgia lama..2 tempat tu tempat aku masa zaman sekolah dulu..
haha...
tapi tak pernah ponteng sekolah ok!
ponteng tusyen pernah...opppsss!

kalau pergi klcc tempat wajib pergi adalah cold storage...kenapa?
sebab sukaaaaa sangat tengok makanan import..haha
biasa la tekak omputih skit..wekkk!
(padahal tekak jawa je!)
suke gile tengok bahagian cheese...bahagia je.....walaupon tak beli...
eh pernah juga shopping situ..
then mak cakap "adik shopping nye kat klcc!"
hoho...
tapi sebulan beli 1 item je la..
hahaha...

makan bawah tabung haji tu ok la banyak lauk..
tapi pada aku mahal gak la...
kalau kat melaka boleh dapat RM3 kat situ RM5..
so...baik aku pergi makan sedap!
(alasan!)
lagi pon malas makan nasi...
ni pon dah naik ok kg ku...haha...

Masa balik je mesti time yang ditunggu-tunggu la kan...
kalau kena naik tren, aku la orang pertama keluar..
nak kejar tren kat klsentral tu..kalau lambat jawabnye kol 6 la baru sampai..
so kalau naik motor or kereta dengan ayah, aku akan tunggu ayah call dulu..
dia gerak dari ofis, dalam 5minit, aku keluar la..
so kadang2 jiran sebelah mesti pelik..aku ni kejap cepat kejap lambat..
hahaha..
biasa la tu...budak praktikal je...


So, selamat tinggal Tabung Haji Jalan Tun Razak!
heehee...
nanti kita jumpa lagi k...

ada lagu..



byeeeeeeeeeeee!!!!




+berakhirlah aku berpraktikal...lepas ni tinggal kerja je lah!huhu...
+oh ye..hari tu pernah pergi ofis pada hari sabtu ok!jumpe bos...jeng..jeng..jeng..budak ofis takde..tp ade la sorang dengan dia..tak tau la anak dia ke sape...baik tak jumpe bos dihari minggu...~

Monday, May 30, 2011

HEADACHE

Assalamualaikum....


Headache.........Headache.........Headache!!!!

Since yesterday, last night, and today...
Last night before sleep I took 1 pill of Panadol ActiFast...
Today, I took 2 pills!

Now I feel better...
But I wish I could sleep whole the day...


And I wish I dont have anything to think about...
please forgive me...



Friday, May 27, 2011

My Journey to Kuching Sarawak

Assalamualaikum...


The journey started .......


 
Boarding Pass
Only 3 of us....


On board..
It takes 1 and half hour....



 I need a cup of coffee to fresh me up!


 Subhanallah....




 Searching for souvenirs...

 Sarawak's Batik, one of specialty in Sarawak...


 Sarawak's River Cruise....



 Beautiful scenery at the other side...


Day 2....
Walking around the waterfront....




 Students came back from school...



 Rent a boat that cost us RM10 per person..
Around 1hour boarded along the Sarawak's river...



 So relaxing......




 Must bring back lots of souvenirs!
Especially Kek Lapis...


Flew back home....


Alhamdulillah.....We were enjoying our holiday very well...Of course we will come back here!

For those who commented my previous entries....Thanksss....sorry for late published coz I posted my entries by email thru phone..


Thursday, May 26, 2011

Welcome back to KL...
Waaaa... Miss Kuching already..huhu...
Departure...
8.50pm...
Low quality image..huhu..coz lighting malap-malap je..
Headache!
Bye-bye Kuching....
T.T

Tuesday, May 24, 2011

Monday, May 23, 2011

Hey Ladies...Sale for Your Kids Outfit!!

Assalamualaikum....


Hye MOMS out there!! 

Sale in SOGO!!
For your KIDS outfits...
Until 16 JUN2011...




Seriously you must grab this!!
You can get a T-Shirt as low as RM8!!
There are lots of BRANDED shirt around RM10 - RM30!

I was like WOW!!
I wish this can fit me T_T


Fly....Fly....Fly Away!

Assalamualaikum...

Esok pagi pukul 8.20am flight ke Kuching...
So dah ambil cuti sampailah Jumaat..
haha..

Bestnye...tak sabar nak bercuti....
Insyaallah akan update blog guna phone..
tu pon kalau ada WIFI la...
hehe....

Byeeeee semuaaaaaaaaaaa......


Sape duk Kuching bagi la tips skit...
mana nak beli kek lapis??

hehe...


Whatever!

Assalamualaikum.....





Last week, ada tanya staff sini...

Me : Weh korang cantik tak diorang ni??

Diorg : Kalau dapat cantik la...

erkkk....biasa la lelaki!

Tapi kalau korg dapat....huh! menangis.....

Me : Tetapi malang nye diorg ni lelaki.....

Diorg blur-blur lak aku ckp macam tu....LAMBAT betul...
So kene la ckp "PONDAN LA"...

Diorg : Tapi mcm mana ade buah?

erkkkk....perlu ke tanya aku macam tu....

Me : alaaa...hormon...cucuk sana cucuk sini...

Diorg : abis dia potong ke?

ok fine, aku berenti kat situ!
Perlu ke aku nak terus kan kalau soalan diorg pelik2...
hahaha....

Ada juga lelaki yang still LAMBAT macam diorang...huhu
Ingat kan semua dah advance...
tak tau la kalau diorg belakon ke..
huhu
 ;p

Sunday, May 22, 2011

FEEL SECURE WITH ADT AND WIN BIG!!

Assalamualaikum..

How does living in the city make you feel? 
Are you always on your toes for sounds at night? 
Do you wonder where your home is truly safe?
 Don't take any chances. 
Turn on ADT and get a good night's sleep.








There's a promotion on going till September, all you've got to do is sign up with ADT. 
Then our friendly technician will pop by for a site visit and soon you'll be secured! 
So quick, head on over and sign up with ADT and stand a chance to WIN BIG!

To Join CLICK HERE

Saturday, May 21, 2011

celebrate birthday uncle

Assalamualaikum...

Hari ni celebrate brithday uncle di Pizza Hut...



Nyum..nyum...nyum...
lepas tu balik tukar baju terus pergi kenduri cousin...

tak tau nak tulis ape...huhu...

byeeeeeeeeeeeeeeee............

Happy Birthday Uncle BD!!

Assalamualaikum...



Now saya di rumah uncle...Uncle BD...Esok my cousin nak nikah...So malam ni tido sini dulu...

Oh ye, tadi balik kerja cepat dalam pukul 3.15pm..huhu....agak malu la nak minta dari supervisor balik awal..ye la next week dah nak cuti 4hari...nak pergi Kuching....Ha! Anyone Sarawakian??bagi la tips ape yang best...dan kek lapis mana yang sedap! hehe...Sebab dulu pernah pergi beli kek lapis tapi kurang sedap la...ermmm...





Hari ni 21 Mei, Birthday Uncle BD!!

HAPPY BIRTHDAY UNCLE!!!.....
SEMOGA BAHAGIA SELALU...
SEMOGA MISAI TU KEKAL SEBAGAI PENGGANTI ATOK MISAI!!HEHE...
UNCLE SAYA MACAM M.NASIR TAU MISAI DIA....



oh dia ni tak suke pakai baju hijau...
tapi sbb majlis kawin kami suka pakai baju warna sedondon je...
terpaksa la dia pakai juga...
huhu....



Friday, May 20, 2011

AKU KAYA!! LOL....


Assalamualaikum...

Sejak dua menjak ni rasa macam malas sangat nak update iklan-iklan ChurpChurp ni...
Kempen-kempen dia yang abis pon malas nak buang dari sidebar tu..huhu...

Sejak ada Grapevine ni, kalau ade nampak kat mana-mana mesti nak share je...tapi nak iklan nye malas!
Paling kuat pon kat twitter je la..
Tu pon macam la ade orang nak klik kat Twitter aku tu...
Follower pon takde..
huhu....


Tapi tadi saje gatal buka ChurpChurp....
Eh..dah naik??
hahah...
Hari tu aku ade tunjuk kat ENTRY NI....
Hari ni dah jadi RM5.60..
LOL...
Orang lain ntah-ntah dah beriban...
biasa la orang RAJIN!




Tapi tengok kat Grapevine aku...
Eh..ade juga orang klik...
ahahha...
Thanks!!!





Sebenarnye senang je nak buat ChurpChurp...Ko Join mana-mana Kempen ko nak join pastu just Share je...iklankan la kat mana-mana....Twitter ke, FB ke, Email ke, Blog ke...Pastu orang klik dapat la ko 20sen satu klik...Senang kan? Cume rajin tak rajin je la...hahaha....


Nak try???
Jom join ChurpChurp SINI <----


kalau nak sedekah kat aku leh la KLIK SINI <-----


Nak followTWITTER aku leh lah KLIK SINI <----



Thursday, May 19, 2011

Riding a bicycle in an airport!!! hahahhaha


Assalamualaikum...

JOM TENGOK NI....

HAHAHHAHA...




credit to Ray Wlliam Johnson!Like his vids...

To IZYAN~

Assalamualaikum....


CONGRATULATION TO MY COUSIN..


ON YOUR 

GRADUATION DAY!!!

WELL DONE



cepat-cepat jadi doc saya nak MC! hehe

Wednesday, May 18, 2011

Souvenir

Assalamualaikum...


Tetibe je ade sorang akak ni datang meja cakap....

"ni bos bagi..pilih mana nak.."

yang kiri tu siap dia letak nama...walaupon salah eja..
yang kanan tu dia suruh pilih...



Wah! terkejut jugak...Bos baru balik dari Korea..dia bagi souvenir pada semua staff....yang perempuan dapat brooch tu...huhu...


Walaupun susah nak bercakap dengan bos ni....Kalau berselisih pon susah dia nak senyum....kadang-kadang malu dah syok sendiri senyum kat dia...hahah...Tapi kalau dia nak minta tolong banyak dia cakap :p


Anyway Thanks Bos! haha...
Ingat juga Bos kat saya ye.. ngee...

DIET

Assalamualaikum...




Start hari ni saya nak DIET!!!



Please..............mulutku.....nafsuku...
Tolong lah berehat seketika....
Dan juga perutku...tolong jangan nak menari-menari dalam tu ye...


OH...Selamat Tinggal....



Sebab-sebabnya:

2 bulan praktikal naik 2kg!
ni bulan ni belum timbang lagi ni....
ish!
risau!

dah pernah merasa seksa 1tahun nak turun kan 10kg!
so.....tak nak la sia-sia kan usaha lama...
dan merugikan duit yang telah dilaburkan...




Tuesday, May 17, 2011

cuti hari wesak

Assalamualaikum...

Hari ni jadi chef!
hahaha...

oh, mak tak sihat, so kena la tolong buat kerja rumah...
bangun je sidai kain...
Buat sarapan....
Soup Campbell dan Salads...
Citarasa mesti omputih skit..


Then lunch pon saya masak tau!!
well....
masak sarden jew...
hahaha...
ok la tu...
Everything DONE by ME ok!
Tiada bantuan dari yang pakar...
(patut la sardin nye tak habis! LOL)
Goreng Jejari runcing..ehh..silap! :p
Jejari ayam isi jagung..
Bukan jari ayam!


Lepas tu golek-golek atas katil..
huhu..
baru buat kerja sikit...
dah penat konon..

Pastu petang tu keluar pegi Tesco, Carrefour, Chow Kit..
makan kat sg besi..

oh..lama tak makan telur bistik...
time study selalu makan telur ni..
tapi tak sesedap kat melaka...
haih..rindunye...




oh ye...desert....

durian!!!

lama dah mengidam..
hahah
tapi tak sedap sangat...
tawar..
atok molek punye durian lagi sedap..
huhu..


arrgghh! malasnye nak kerja esok!!


atok molek is my nenek

Jom Blog Shopping!!!

Assalamualaikum.....


Selamat bercuti semua...Best kan cuti, boleh bangun lambat...haha...

Apa kata cuti-cuti macam ni kite pegi shopping?...
Alaa..tak payah keluar rumah..
sekarang kan segalanya di hujung jari...

Jom pegi Blog Shop ni...
Nama dia Murah Gallery...

Yang best nye....
POSTAGE FREE......KALAU JADI FOLLOWER DIA...
haaa...best kan??
ape lagi..jom terjah!!!


ni antara koleksi diorg..



Purple
CODE : AA10
RM33




Pink+Brown
CODE : AA11
RM33







Shawl Bunga Timbul (Purple cantik!)
(tidak termasuk inner hitam)
CODE : AA9
RM23






Pink+Brown
CODE : AA11
RM33







Grey
CODE : AA12
RM33





Haaa......cantik2 semua...
Tapi bukan jual tudung je..
ade lagi barang2 lain...
tapi diorg baru je lagi nak start....
so ape kata kita bagi support sikit...
hehe....


utk tengok tudung2 lain ---> KLIK SINI <----


Selamat BerShopping!!!