Thursday, May 5, 2011

panggilan dari Mekah




Assalamualaikum....



Pagi tadi tengah siap-siap nak pergi keja tiba-tiba telefon berbunyi...tengok nombor, eh dari mekah...dengan excitednye jawab fon...ayah call!!...mak dan ayah ada kat Mekah sekarang ni baru sampai semalam....masa ayah call tu tengah malam kat sana...waktu sini 6.40am...sana 5jam lewat dari Malaysia..so dalam 1.40am...




gambar : google



Lama tunggu panggilan dari sana...ada juga akhirnya..hehe...semalam atok call...Ye ATOK YANG CALL...haha....macam tak percaya....

me : tau pula atok tepon kite?
atok : eh tau la..hehe...

hahaha...

atok : atok dekat pagoh ni, bayar bil api air..
me : asik bayar bil je..ari tu bukan dah bayar ke?
atok : teman kan atok conong(jiran dia memang nama pelik2..haha) bayar bil..atok dah bayar..
me : owh....sape yang dail kan tepon kite ni? (masih tak caya)
atok : ada budak kat sebelah ni ha (ha! dah agak dah!)...atok nak call asik keluar mak ko tak pon ayah ko..

hahaha....


atok aku ni tak tau gune handphone...tapi sekarang ni handphone adalah satu keperluan! so boleh la tau dia ke mana..bila dia nak datang rumah anak-anak pon senang la anak-anak nak tanya dah sampai mana....sekarang ni kalau dia kemana-mana dia akan bagitau mak aku..sebab dia tau tekan hijau je..dan mak aku nama first dan call free...hahaha...kami guna maxis family plan...so aku call mak dan atok pon free juga...tu yang dia call aku...sebab mak kan kat Mekah, so selalu dia bagitau mak aku dia keluar..ni dia bagitau aku la...hehe...


suatu ketika dahulu~

atok  :  nanti dah pandai guna telepon ni, ada duit lebih boleh la beli yang canggih sikit...


hahahaha....ada hati tu nak tukar fon...yang ni pon entah berapa kali nak ajar dia pakai...

4 comments:

CaDLyNN said...

atuk kite pon suke call..
penah bg hp kat die tp takreti gune..

KiUk said...

CaDLyNN: orang tua memang mcm tu.hehe....

Izyan R. said...

lol baca post ni baru teringat lama tak call atok.. call umah.. tak angkat pastu divert kat no lain.. ceh.. tak pasal2 kne deduct credit.. huhu.. sejak fon kne ragut ni nk contact awk pon tak taw.. no dah takde.. bbla free msg ye.. tak pon miscall.. hee... saya blk malaysia 3june.. *balik lagikan!*

KiUk said...

haha...sama la..
bila tgk fon, atok call?
ckp dlm ati "dah lama tak call atok"..
huhu...
jutawan mmg mcm tu..
baik book 1 plane tu so bila2 nak balik senang...huhu.. :P