Friday, May 6, 2011

Birthday?


Assalamualaikum...


Birthday? siapa? ME? ermmm......


6 May, selalu ditunggu-tunggu....tapi tahun ni entah la..tak rasa nak sambut besday pon...sebab perasaan dah tua tu ada kot...hahaha...



Memory Birthday suatu ketika dahulu~

  • dulu masa sekolah tengah hangat zaman berchatting gune....ape ek nama dia...mirc camtu kot...berkenalan dengan ramai orang...so masa besday tahun bile tak pasti, siap ade sorang mamat ni post hadiah sampai umah gune pos laju...haha...mak pon hairan..."aik siap post hadiah."...lepas dah dpt hadiah senyap je...hahah....tahun tu la tahun yang paling banyak dapat hadiah...dari kawan-kawan sekolah sume...siap buat party..haha...bahagia je besday masa tu...biasa la kanak-kanak riang lagi! huhu....

  • lepas tu tahun 2006, time tu da kat MMU, so tradisi kat sana besday kene la baling tepung, telur, glitter.....time besday aku, dah dapat agak dah dorang nak buat kerja-kerja kotor tu semua...haha...malam tu pula ada buat assignment, abang angkat(cewah! ada abang angkat tu...rindu kat dia...huhu) sms ajak keluar minum dengan lain-lain...aku cakap tengah busy buat assignment dengan member...tapi dia ajak juga...so, tak nak hampa kan dia pergi gak la...tapi langkah berjaga-jaga tu dah ada...hehe....pergi minum, ok je lagi...lepas tu balik dari kedai tu jalan tepi padang....ramai la budak-budak lain...tengah ready nak membaling...so, aku lari la ape lagi!!...diorang dapat tangkap aku, tapi dengan muka sedih aku merayu....jangan la weh.....hahah....diorang pon rasa kesian...dalam hati "YES! termakan juga korang dengan lakonan aku!" muahahahha.....so dirang yang lain la kene balingan tu....busuk weh!!....lepas tu potong-potong kek, gambo-gambo...ah! rindu nye time tu...sayang korang semua..

  • ada sekali ni, tengah ada bf...dia la yang rancang semua besday party aku....masa tu dah agak juga la dia buat something...tapi diorang ni pandai gak berlakon...buat macam member-member tak dapat datang...so, rasa macam kecewa gak la...lepas tu balik rumah tetiba ramai dah ada....waaa....happy nye...hahah....


ada banyak lagi memori besday ni...tapi ni la top3 yang aku akan ingat...so, untuk tahun ni takde la nak sambut macam dulu-dulu kan...ye la, dah tua kan...huhu....tapi still rasa gembira bila orang ckp "happy besday" or "selamat hari jadi"....

kat ofis ni ada la beberapa orang yang tau...so ada la juga orang yang wish...haha...malam tadi chatting ngan cousins, yan and yanti....diorang pon dah wish advance coz tido awal kan...haha...biasa la orang bekerja...oh, anie plak wish pagi2 bute orang tengah tido..buka mesej, tapi tutup, baca pagi nanti..haha...


so, untuk besday aku hari ni, wish list aku tak banyak...tak payah la bagi hadiah...just klik je la kat nuffnang aku or churpchurp aku...haha...senang kan? :P

jadi la tu...korang tak yah la nak keluar kan duit beli hadiah...just klik je...and kalau nak aku klik korang punye tinggalkan la komen anda....~  hehehe....



terima kasih sesiapa yang wish tu....sayang korang semua!~

kalau bagi hadiah lagi sayang :P

ha! lagi satu nak tambah....saya takde fb, so boleh tengok siapa yang betul-betul ingat besday saya bile~ lalala..orang rumah pon lupe rasanye :p

8 comments:

Nick said...

hehehe.. happy bday! selamat hari jadi!!!!

KiUk said...

Thanks Nick! :D

Love You Miss You said...

Happy Besday dear :)

KiUk said...

thanks kak! :D

dilazfamily said...

salam kenal
dilaz dah follow u

Hepi besday to you.semoga murah rezeki dan panjang umur

KiUk said...

hehe....
tenkiu...
:D

Izyan R. said...

ye lah ye lah.. kita clck kat situ as a birthday gift.. kalau mau yang beneran mampir sini ya mbak :D

KiUk said...

eleh...tau org xgi sana boleh la ckp...huhu...