Monday, April 25, 2011

KENAPA AKU TAKDE FB? YE.....TAK ADA....

Assalamualaikum........


pengakuan berani mati.."SAYA TAK ADA FB!"

sesungguhnya kenyataan diatas adalah benar, sebenar-benarnya....kenapa?pelik?katak bawah tempurung? ada aku kesah!huhu...

sejak dua menjak ni ramai lak yang menyoalkan persoalan kenapa aku takde FB....wajib sangat ke FB tu?ada budak african kat mmu pon ada cakap, kalau takde fb sama macam takde ID(IC)...hahaha...

okla...sebenarnya begini ceritanya...dulu aku ni seorg yg pantang ada bende2 sewaktu dgn fb ni..dulu terkenal dengan friendster, myspace n so on...time tu org muda2 je yg ada...makcik2 takde lagi...sekarang fb makcik pakcik pon dah ada...segala social network aku mesti nak register..boleh kata balik hostel je dulu terus buka friendster...selalu tukar2 background myspace...sampai member punye pon aku buatkan..rajin tak rajin aku..

banyak kenangan manis dan banyak lagi kenangan pahitnye...waktu terbuang macam tu je...kenal dengan orang2 yang tak senonoh...serius! segala orang aku kenal...so aku masih muda masa tu dan tak reti nak berfikiran dengan waras..boleh dikatakan aku senang terpengaruh...well...u hv to get along with them to be cool!

so, dengan berat sangat hati, meninggalkan segala friendster,myspace,hi5 dan lain2...tuptup..datang plak fb ni...alahai...goyah iman...mula2 buat tak tau je la..smakin lama semakin ramai plak yg cakap pasal fb ni...aku pon try la usha...tapi agak pelik so aku tak reti nak main bende tu...so just ignore...sekarang ni budak tak cukup umur pon dah ada fb...org tua yg dah warga emas pon ada fb...aku?ermmm....diam je...cekal kan hati...

tapi sekarang tak nak ketinggalan zaman sangat, main2 la dgn my mom punye fb...so sekarang dah tau la mcm mana dia berfungsi..niat nak buat sendiri tu tak la kot..sebab banyak sangat yang menyakitkan jiwa dgn bende mcm ni...tapi, boleh je nak gune mak punye..but not always...buka pon just nak skodeng sedara-mara yang kadang2 ada ngumpat pasal saya!haha...awas kalian...dan juga tukang upload gambar n video mak...kalau tak sunyi je fb mak..haha...

dan semenjak gambar2 mangsa2 kejadian tido kurang sopan yang aku upload, sengaja tak berpuas hati dan menyoalkan ketidak wujudan akaun fb aku! (ha...amek ko ayat...)

Muhammad Faidz tu sangat tak berpuas hati kerana gambarnya terkantoi! saje je la tu nak tukar topik!hahahhaha......dan Nurul Izyan tu mmg suke sokong je dari aritu...huhu...


untuk Bonda Arpah, sebenarnya anda ada benarnya...hahhahah...dengan ini saya mengaku pernah buat akaun fb...TETAPI........dah lupe pon password dia ape...hahhahaha....memang sengaja biarkan n lama2 lupe..pernah juga nak try buka..tapi hilang ingatan betol dah...boleh je kalau nak anta password kat email..tapi sengaja tak nak..lalalala.....



lagi ekali...Faris Irfan tu sama je orang nye dengan Muhammad Faidz tu..hahaha
yang bawah sekali tu memang tak akan dilayan...lalalalalala......



tapi i'm not the wierdest person on earth...ada je orang takde fb..macam kawan blogger aku Cik E....kami sama...ada Twitter tapi takde FB...dan pada aku suke lagi Twitter sebab boleh nak stalk artis2...huhu...best!!

dan orang2 luar pon ada je yang takde fb....tengok ni...dia ni Kassem G...video2 dia agak siot juga la..layan juga la aku..tapi dah lama tak buka pon...tapi sekarang bukan nak cerita pasal dia...just nak tunjuk video ni...dia interview org ramai pasal social network..ada je orang yg takde fb...





SO AGAIN, I'M NOT THE WEIRDEST PERSON ON EARTH....lalalala.....


setiap orang ada pendapat dia sendiri...dan ada sebab tersendiri kenapa tak menyertai sesebuah program tu...well...i have my own reason...

lagi pon aku dah happy dengan blog n twitter aku....so just enjoy it...hehe....dan lagipon boleh je gune mak punye..bukan nak tegur semua orang dan bukan juga aku nak jemput member2 aku add mak aku....takde pon..just kadang2 terkeluar bahasa remaja pada sepupu sepapat kan..yang tak patut ada dalam akaun org tua..sorri ler...tak buat lagi dah pon...sekarang pon just upload gamba dan video,lepas tu  dah diam je..saje nak buat orang2 dalam tu happy...kalau komen pon kadang2 je sebab dorang ni suke juga tujukan khas buat saye...lagi2 si Anie Kenie tu...so kene la layan juga..tapi bukan banyak pon...ayah yang dah buat akaun fb pon dah tanya macam mana nak buang akaun dia setelah beberapa hari buat...hahahha....sebab dia cakap guna mak punye je best dah ramai orang...dia punye kan takde orang lagi...hahhah....


so, harap semua orang akan berpuas hati dengan jawapan ni....dan tak payah la nak goda2 suh buat akaun fb...tau sangat taktik kotor kalian semua!hahha....


sekian~

enrty ni terpanjang pulak...huhu..



8 comments:

Ezal R said...

yeah!! sokong.. even xada fb pn tak semestinya macam katak bawah tempurung.... haha

KiUk said...

hoho...ya betoolll!

Izyan R. said...

hahaha... kau amek ni!!! hahahaha.....

KiUk said...

hahaha....lalala....

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

meh lerrr buat akaun Fb..bestt..besttt.. hehe(saja nak mengoda)

KiUk said...

haip!!

;P

KM said...

Bagi cukup umo dulu ye..pastu baru buka akaun FB ye hehehe.......

KiUk said...

eh...saya memang dah cukup sangat umur...hehe..