Saturday, April 2, 2011

Jalan Jalan di Mid Valley

Assalamualaikum


seawal 11am td amik KTM pegi ke Mid Valley...yes I'm alone...ada appointment ko 12pm...so, tunggu dlm 12.20pm baru start...selepas siap dlm setengah jam...pegi la Maybank, cucuk duit...niat nak beli lens n mkn...td dah fikir2 kalau mkn , maybe either Subway or Nandos...tp manusia kan...selalu la berubah fikiran....oh, ape kate try something new....kat MidValley n Garden ni kan banyak resoran best2 yg belom pernah try....


jalan punye jalan, satu Garden tu aku round...nampak TGI Friday....*best nye..nak mkn sana ke?eh, try mkn tmpt yg tak pernah mkn!!....Itallianesse(ada promotion....dah pernah mkn!!!no!)....Chillies (No!).... kat Garden mmg byk sgt restoran yg menarik...mmg rambang mata la nak mkn ape...byk juga retoran di ragu2 halal ke tidak dan mahal ke tak...so tak masuk la...tetiba ada bunyi bising..e'eh ada fesyen show...lepak jap la...


ni stage after the show..
masa show tgk dr atas je coz ramai gile org..


dah abis..ok start jalan lg..tak tau la berapa kali turun naik...then end up pegi MidVal balik...Tony Rames(mcm best n tak pernah try...) tp aku tertarik dgn 1 restoran ni..mmg rasa mcm nak try...so aku pon masuk la....nama dia "Paddington House of Pancakes"....



ape yg aku order...haha...dengan tamak nye....aku order semua ni.....

drink- hot cocoa with marshmallow...
3 bijik je marshmallow nye..
tu pon mcm 1 bijik dikerat 3...
tp sedap...


potatoes wedges  with cheese baked with mozzarella cheese..
mcm cheesy wedges kat kfc..
tp ni dia baked kat oven dgn mozzarella cheese..
aku ingt side dish sikit je la kan...
sekalik ha ko!
semangkok...sape nak mkn?


spaghetti with chicken n avocado cream sauce..*lebih kurang la nama dia...
yg ni wa cakap sama lu....
TERBAIK WOK!!!!
it's freakin awesome!!!!
tak tau nak ckp ape....
ayam dia biasa je tp sauce dia...
baru masuk mulut da speechless...
tgk mcm sikit...sekali kenyang woo...


well....kalau tgk balik ni retoran yg bertemakan pancakes...tapi aku tak order ape yg berkaitan dgn pancakes..haha...coz i'm not that fan of pancakes..buat kat umah pon boleh pancakes ni...senang je..just yg tak best kalau buat kat umah takde la letak maple syrup ke, strawberry ke, aiskrim ke...so mcm tak sedap la..huhu...tp maybe next time nak try juga la...sape nak support??? 


hah! yg awal td niat nak beli lens tu tertunda coz takde power...stock da abis..hampeh tol...tempat lain mahal skit..

yg wedges td bungkus je la....
panaskan dlm oven..
hidang atas meja...
tinggal tgk movie jap dlm bilik..
keluar je da abis....
haha...
kan senang...





adoi....gemok balik la aku....walaupon aku sorg, tp best jln2 dan blh mkn dimana2..kalau ada member, mesti kene fikir dia ni nak ke mkn tempat ni...so, ape2 pon enjoy sgt td...sekali sekala mkn best sorg2..hehe...tp harga dia not bad la...tak la mahal sgt (lesser than TGI n Chillies)....berpatutan dan mmg worth it....so, sape yg belum try, pergi la...mmg sedap! enjoy~


Location:

Lot LG-216, Lower Ground Floor,
The Gardens, Mid Valley City,
Lingkaran Syed Putra,
59200 Kuala Lumpur

2 comments:

Nava Kishnan said...

OMG, the pancakes making me drool.

KiUk said...

u should gv it try then... :)