Wednesday, June 29, 2011

Amanda Seyfried

I love this song...


I'll play this song whenever I'm moody...
I can listen to this song and sing along until I cry...

It's a lil bit can released my tension...
When I cried while listening to this song, it was like throw all the problems from my heart..
So I can feel cool a bit...

This the only video that I put in my bookmark.


wordless wednesday




Tuesday, June 28, 2011

aku rindu dia.....

Assalamualaikum...

I MISS THIS!!!

rasa nak balik rumah atok sekarang juga suruh dia goreng begedel!
oh, begedel dia special tau..beli kat kedai sangat la lain rasanya...






semua gambar ni dari koleksi dalam pc saya ok!
tak main la google....
huhu....
dan masa tu saya juga yang sedang menggoreng!
saya juga yang menggentel..
dan saya juga yang makan!

proses awal-awal mesti la nenek saya yang buat...
kalau tak nanti tak ori ler...
hehe...


Friday, June 24, 2011

Meet Lady Gaga Personally!

Hey Guys....Wanna meet Lady Gaga??
Why not try to fill this and maybe you are lucky enough to win this and meet your Lady Gaga!!
Hurry Up!




Come on...You won't lose anything...
Fill this form to be a lucky winner!!




CLICK HERE TO WIN!!

Thursday, June 23, 2011

Time to change to the Samsung Galaxy S II before it runs out!


There are only 3 words to describe this new cool stuff - Vivid, Fast, and Slim!

4.3" SUPER AMOLED Plus display, a dual core application processor and only 8.49mm, doesn't that sound so good?

Have we got your attention to this latest gadget yet? Want more details?


Here is some of the informations

Tuesday, June 21, 2011

Best dinner

Sedap gile aku masak!
Hahaha...

Macaroni oseng-oseng sor... :p

bahan-bahan:
macaroni yg dah direbus..
1sudu cili kering dah dikisar..
Black pepper sauce secukup rasa..
Garlic..
Onion..
Green bell pepper..
Mushroom..
Brocolli
1sudu salad dressing(sbb dia byk herbs mcm oregano, lemon tu semua, dan bahan tu takde dlm dapur..so alternatif la kan..hehe)
daging cincang secukupnya..aku letak byk..huhu..
Garam secukup rasa..

Btw oseng-oseng sor tu bak kata atok aku masak campak-campak je...ape yang ada la..


Selalunya kalau 1st time masak something sedap, lepas tu try balik mesti tak sesedap yang first time dulu...kenapa ek??hurmm....

----------
Sent via Nokia Email

Saturday, June 18, 2011

HambaMu yang hina....

Assalamualaikum...




Ya Allah...Aku sedar betapa besar dosa ku...
Kau berilah aku peluang untuk pulang ke jalanMu..
Aku penat dengan semua sandiwara dunia..Aku penat...
Aku bukan lemah..Cuma tidak terdaya untuk meneruskan segalanya..

Andainya dapat ku putar masa...
Akan ku isi dengan keredhaanMu...
Akan ku tanam pahala-pahala yang Kau janjikan...

Aku manusia hina..
Hanya manusia..
Yang berakal tapi jarang menggunakan nya..
Yang hanya berfikir untuk kesenangan dunia...

Oh dunia...
Mengapa kau kejam..
Aku penat dengan sandiwaramu...


Andainya dapatku tinggalkan dunia...
Lari dari segala drama..
Lari dari manusia...
Tapi dengan amalan yang secetek ini...
Tak mampu untukku berdepan denganMu...
Ya Allah...
Kau kembalikan lah semangatku untuk terus hidup..
Hanya Kau lah yang memahamiku...
Hanya Kau yang tahu betapa berat dugaan yang Kau beri padaku..

Allah berikan ujian pada umatNya tidak lebih dari keupayaan mereka..
Aku telah harungi pelbagai rintangan...
Tapi semuanya hanya dengan mendiamkan diri...
Itu saja yang aku termampu..

Sekian...

Wednesday, June 15, 2011

I'm not feeling well...

Aduuhh...banyak la plak ubat...
Ni yg malas nak pegi klinik..

Tapi dah tak tahan sangat..
Sakit dada, rasa kahak banyak tak nak keluar..
Since sunday night, selsema datang...
Hari ni pula batuk gatal-gatal nak singgah..
Malam pula memang susah la nak bernafas masa tidur..
Tapi bila batuk macam lega sikit sbb macam ada ruang nak bernafas..
Ntah la...pelik sungguh..

Tadi pegi klinik, Dr. nak bagi MC..
Tapi cakap takpe la...saya nak pegi kelas..
Hahaha...
Doc pon heran...
Budak lain pegi klinik dia sebab nak mc..
But i rejected..haha...
Tapi dia bagi juga untuk esok in case nak rehat..
Doc ni kira sedara la juga..
Tapi tak pernah la nak ambil kesempatan nak mc..
Coz rugi woooo ponteng kelas..dah bayar mahal!
Hahaha....
Tapi yg early morning tu selalu je ponteng...tengok kesusahan subjek..huhu..
Ok lah..
Sorry everyone yang singgah tak sempat nak balas balik sekarang...
Doakan saye sehat yeee....
Nanti boleh blogwalking banyak-banyak...
Ngeee....

Saturday, June 11, 2011

Chocolate





See the first benefit : can elevate moods....

See the first drawback : high in calories and fat...


Look into ourself....
- stress >eat chocolate to relax > eat more > and more > so stress > more chocolate! > fat......


Or


feel more stress when we want to eat chocolate and think its gonna make us FAT!

Friday, June 10, 2011

Be extra Careful

Assalamualaikum...

i got this email from one of my lovely cousin..








Be careful ladies...
Seriously, what is the point to splash acids ???


Thursday, June 9, 2011

Cuba Tahan jangan menangis tengok video ni...


Assalamualaikum...

Korang pernah tak dengar America's got talent? or maybe Britain's got talent?

sekarang ada Korean's got talent!

Tadi terjumpa video ni...
sangat la menyayat hati...

SERIOUSLY SIAPA YANG TENGOK VIDEO NI TAK MENANGIS MEMANG LA HATI BATU!






Dah tengok video ni baru lah terasa sangaaaaaaaaaatttttttttt bersyukur dengan kehidupan sekarang...
Orang selalu cakap bila kita susah, ada orang lain yang lagi susah dari kita...
This guy....Oh...I'm so PROUD of u..
Dia ni bukan lagi susah dari kita..Tetapi susah yang di luar jangkaan...

Hope he can win this!
All the best Sung-Bong Choi!!
You were down, it's time to climb up now...

Sekarang ada Fan Page!
Cayalah!


Tuesday, June 7, 2011

Souvenir

Wooohhoooo....
Dapat souvenir dari housemate...
Thanks babe..
Walaupun dia tak kan baca blog ni..haha..
Ape la dengan housmate pon sorok blog ke?
Well, up to me la..!

Oh ya...
Did i mention that my housemate from Iran?
=p


----------
Sent via Nokia Email

First day in the first sem!

Dang! First day dah pakai formal..apakah!
Ye la..presentation for industrial training...
First day biasa la..nampak muka-muka baru still gantung ID card kat baju..haha...
Minggu depan mesti da tak de..

Oh..hari ni takde kelas..rabu nanti baru start kelas..

Rindunya makan kat rumah...tengok astro...
Hurmmmphh...lupakan je la..

Kalau kat rumah, tak sempat rasa lapar..
Kat sini, lapar je memanjang..
Haha..

Ok la..nak tidur..
Ada ke student tido awal?huhu..
Takde maknanya tido!!
Byeeeeeee

----------
Sent via Nokia Email

Saturday, June 4, 2011

SIAPA RASA DIA COMEL??

Assalamualaikum...

Jom join contest ni kat Facebook..

Senang je...

Upload je gambar korang yang paling comel kat SINI...
Then nanti kalau korang ni comel sangat, pihak Churpchurp akan hubungi korang...
Then suruh la orang ramai vote gambar korang..
nanti dapat hadiah !

Oh ye..korang ada 2 hari je lagi nak upload gambar comel tu..
cepat!!cepat!!...




Friday, June 3, 2011

Jom bagi hadiah untuk Father's Day!

Assalamualaikum..


Hye..Father's Day bagi apa untuk ayah korang?

What about you  design your dad a special T-Shirt card from Oreo with this Facebook app. You could also send it to your husband, uncle and even to a friend you know that just became a daddy! Or if you’ve kids, you could even ask your kids to send this Oreo T-Shirt card to their dads! 
 




Nuffnang bagi RM1

Assalamualaikum...

Wah dapat RM1 dari Nuffnang!


Alah seringgit pon nak kecoh!
haha

RM1 ni dapat masa buat survey ari tu..
Tak sangka pula dalam 1000 orang...
huhu...
Rezeki la tu..