Friday, April 20, 2012

Kaki ayah yang di Operate!!

Assalamualaikum...


Wah...2minggu yang sangat mencabar....
selamat pulang kerumah semalam...
ayah discharge dalam pukul 2pm..tp sampai rumah dalam pukul 7pm...huu....
banyak urusan dan jalan Jam!

Ni semua gambar-gambar kaki ayah yang sempat saya curi-curi ambil bila nurse keluar...hehe..


Oh..ni doc pakar...
Mr Paul nama dia...hehe...




Haaa....


Waning: sesiapa yang tak boleh tengok luka-luka ni....tak payah lah teruskan....


1st day buka balutan setelah 5 hari opeation yang kedua..
kulit peha di tampal ke luka ni...


other side dijahit...


hari kedua....



hari ketiga...
semalam sebelum balik....



Sekian....
Harap jangan muntah yee...
hehe...



Wednesday, April 4, 2012

Keadaan ayah..

Assalamualaikum...

Selepas ayah accident, ambulance hantar ayah ke Hospital KL..
Petang tu juga buat operation...
Sampai lah tengah malam baru siap..
pukul 3am baru di hantar ke wad biasa....
kesian mak tunggu..

Ngeri sungguh tengok kaki ayah...
Tadi dapat tengok X-ray kaki ayah...
Banyak yang patah sebenarnya..
Nampak tulang yang patah tu..
dan selepas operate tu, nampak ada screw dalam kaki ayah...
errghh..
lepas tu pula tengok diorg salin bungkusan luka ayah tu...
nampak pula kaki ayah yang dibelah...
tak jahit lagi....
nampak jelas macam mana besi terpacak atas daging...
menggigil juga kaki aku masa tengok tadi...
tapi kuatkan semangat...






Mak sempat buat lawak...
Dia cakap nanti tak merasa pula makan kena suap...
hehe...
semalam ayah susah sangat nak senyum even orang buat lawak...
dia diam je...
sedih bila tengok..
tapi tadi dia dah mula ceria sikit..
ada la juga gelak2 sikit...
main2 dengan Irfan..
lega sikit...

Harap ayah akan recover lebih cepat...
Lepas ni kena lah independent skit aku ni...
huhu...
i will try my best!
:)


Monday, April 2, 2012

Ayah..oh Ayah.....Doakan ayah saya sihat....

Assalamualaikum....

Ayah kat Hospital now...tadi dia accident lepas hantar aku kat Terminal Bersepadu Selatan...
Ya Allah, lindungilah ayah ku....
Sekarang dia dlm operation room...
Kaki nya patah...
Doc ckp tulang betis ade patah 2 tempat...

Ayah seorang yang sgt kuat...
Selalu jogging...
Jaga kesihatan...
Cergas....


Yang paling aku risau...
Rumah kami tingkat 3....
macam mana dia nak naik tangga??
T_T


Dari malam tadi rasa tak sedap sgt bila tengok tv....
Sempat tweet juga....


Rupa-rupanya banyak benda yang berlaku hari ni...

Dengan sepupu belah ayah pula meninggal dunia....
sebelum ayah hantar tadi dapat call dari kak Azie....
dia ckp Abg M dah tenat....
so ayah pesan kat mak sedia je lah beg...
Sekali mak call masa dalam bas dr melaka sentral ke bkt beruang, ckp ayah jatuh motor...
bawak pegi hospital...
Teruk ke??
Mak tak tau masa tu...
Lepas tu dapat pula berita Abg M meninggal...
Ya Allah...
Banyak betul dugaan Kau berikan...

Tak sabar nak balik esok...
Insha Allah semua akan selamat...
Semua ada Hikmah.....



p/s:Doakan ayah saya ye....

Sunday, April 1, 2012

Langkawi 2012

Assalamualaikum...

Seminggu selepas balik dari Mekah, kami bertiga pergi ke Kuala Perlis sebab esoknya nak pergi ke Langkawi...

Tidur di T Hotel...
Mak cakap, "apa la nama hotel nye T je?"huhu..
Tapi ok lah hotelnya bersih dan betul-betul depan Jetty Kuala Perlis....
Recommended!



Malam tu dinner kat Medan selera Kuala Perlis...
Kat situ semua makan seafood...
sangat sedap!!

Ikan Jenahak masak stim...
Udang berempah...
sotong goreng tepung 1/2kg!! hambek ko..Puas!!
sayur kailan ikan masin...

masa untuk tweet tweet...hehe...


Esoknya pergi ke jetty...
naik ferry dlm 2jam kot..
ntah lah sebab masa tu tidur..
haha...


Dah sampai Langkawi dah.....
yeay!






Lang Square...
Dataran Helang...


Cantik kat sini cuma diorang kurang jaga skit..


Tunggu sunset untuk snap pictures!!


mencacatkan pemandangan betol mamat yg tersidai kat huruf G tu!!!


Sunset...SubhanAllah...


Esoknya kami pergi beriadah...
Island Hopping...



here we go!

First...Pulau Beras Basah...
Kat sini banyak monyet...
Tips...Jangan bawak makanan dalam plastik biasa..
kalau nak bawak pon letak dalam beg tangan ke, beg baju kecik ke...
jangan la yang transparent...
memang tak sempat lah nak makan..
monyet-monyet tu dah rampas dulu...
even air mineral pon dia amik!
kesian satu family tu...
siap bawak nasi lemak...
habis semua di kebas monyet..
huhu..





Second, Pulau Dayang Bunting...
kat sini pon ade monyet jugak...


Benda ni menggunakan solar...
tapi kalau nak kayuh pon boleh...
1/2jam RM 30




Cable Car...
RM15 for Malaysian...
tunjuk IC...kalau tak RM30...


Jalan kat sini bergegar-gegar..





Nak balik dah.....
kejap je....
Kat sana tak beli apa...
Just beli coklat je...


Dah sampai Kuala Perlis...
Lepas tu kitorang belum nak balik kl lg...
pergi jalan-jalan ke Thailand...
Eh!
hehe...


Umrah 2012

This post is full with pictures....


Tak nak tulis bnayak lah...ni banyak gambar-gambar sepanjang Berangkatnya ke Mekah dan pulang...Penerbangan melalui KUL-JED...Etihad Airways...

Antara yang menghantar kami di airport...

Masa pergi muka ceria....

Boleh layan movie...masa pergi tu sempat tengok cerita Mr. Bean...Johnny English Reborn...Boleh gelak sorang-sorang...haha...

Lepas tu layan ayat-ayat Quran....

Penerbangan sepanjang 6jam ke Abu Dhabi...Transit 2jam je...Tapi rasa kejap je sebab nak kena masuk sebelum 45minit kan...So tak sempat round lah...

Sampai jeddah dah nak masuk waktu Subuh...
So Solat dulu..
Kami masa tu tersesat kejap..haha..
tak jumpa bas..lepas tu masing-masing tak boleh nak call...huhu..



On the way ke Madinah tu singgah breakfast jap..
Tak tau la kat mana masa tu sebab dalam bas sepanjang jalan tidur je...huhu..


Masa kat sini ade sorang atok ni pengsan...
Dia tak makan depanjang jalan...
dan ada sesuatu yg terjadi buat dia shock..
dia pergi toilet kat airport Jeddah..
lepas tu boleh pulak dia terkunci dari luar..
ape lagi...takut lah dia...
macam mana dia keluar?
dia panjat!!
bayangkan....
dia ada darah tinggi...
hurrmmm...


Di restoran hotel kat Madinah

Hotel kami...

Makan fastfood...
kalau kat sini nama dia Carl's Jr.
Kat sana nama dia Hardee's
kalau kat sini tak berani nak beli sbb mahal...
kat sana boleh pulak...haha...



Masjid Nabawi...
Nak masuk masjid kena cek beg..
tak boleh bawa kamera atau handphone yg ada kamera...
ada sekali tu ada hamba Allah ni tak tau la dari negara mana...
dia pegang pintu masjid yg bersalut warna emas tu pastu dia cium....
yang jaga pintu tu nampak...
terus dia jerit..
"Hajah!!hajah!!....Haram!!....Allah...Taubat!!"
haha...
memang ada jenis-jenis yang suka cium-cium pintu tu...
kitorang dah dipesan awal-awal jangan ikut..semua tu bid'ah...



Dalam bas...


Masjid Quba

Ladang Kurma....saya je tak beli apa-apa...
orang lain semua berkilo-kilo...
huhu...

tak menang tangan orang ni nak menimbang...


SubhanAllah...
Sangat cantik Masjidil Haram....
Jauh sekali dari apa yang aku bayang kan..
Jauh sekali!


Kaabah...
Rindunyaaaa....
T_T

Ing belanja makan kat luar...


Shawarma...Yummy!!

Kiwi Juice!


Kebab...Sedap!!!

Bebsi! haha..


Masjid Haram...

Manis je senyuman unta ni kan?
haha


Haa...ni Family Rasulullah...

After Tawaf...

Lepas Tawaf Wida'..
Hidung merah...
Semua menggalir air mata..
huhu..



Laut Merah...
Kat Jeddah...
Hari terakhir...


Masjid terapung..


Airport jeddah...
Atok hilang kasut..
haha...


Transit kat Abu Dhabi 6jam...
Tak tau nak buat apa...
makan je keje...
minum kopi...


Sampai Malaysia....
sampai je kat Malaysia cakap..
Panasnya Malaysia...
haha...
tapi memang betul pon...
sebab kat sana dah sejuk...
huhu...


Perasan sekarang sangat meronta-ronta nak pergi lagi...
selalu je search pakej-pakej umrah...
huhu...
Rindu yang teramat sangat...
insha Allah...
akan datang lagi...