Thursday, January 26, 2012

Panggilan Umrah

Assalamualaikum...

Sabtu lepas pergi kursus...Dah lepas kena inject hari tu, ni kira sambungan lah..hehe...
Ok lah...sebenarnya, bulan depan Insya Allah nak pergi Umrah..
yang inject tu, kena inject meningitis, kena buat sesapa nak pergi Umrah atau Haji..
Lepas tu mak bawak pergi kursus Umrah kat Tabung Haji..Office lama....huhu..
Kat kursus tu takde ape sangat..dia just cerita apa nak buat kat sana..nak pakai apa..
lebih kurang macam tu lah...



Lepas habis tu pergi makan...makan dekat Restoran Rakyat 1 Malaysia...
Tapi..........
pekerja nya semua endon...dan pelayan dia adalah perempuan yang tak berapa nak perempuan..huhu..
Mak nyah muka kejantanan...pelik..pelik..
Sangat lah melambangkan 1 Malaysia..haha...



Lepas makan tu ayah turunkan kitorang kat Jalan TAR...
Apa lagi shopping lah...
mak nak pasang batu kat baju kitorang...
so lepas hantar baju tu kitorang jalan-jalan lah kat pasar lambak tu..
hari sabtu ade pasar kat situ...
jauh juga kitorang jalan ulang alik...
setiap kali mesti mak cakap praktis untuk saei nanti...hehe...


Barang yang sempat dirembat...


Jubanh nak pergi nanti...murah je...

sandal...nanti nak jalan jauh kena pakai kasut yang betul betul selesa dan lembut dan ringan...huhu..


oh..shawl ni bukan untuk bawak sana...
ni saje rembat untuk hari hari biasa...hehhe


So, Insya Allah berangkat lepas final exam nanti...
27 Feb 2012...
Doakan kami selamat ya...  ;)


Thursday, January 19, 2012

BB1M - Baucer Buku 1 Malaysia

Assalamualaikum...
Pagi-pagi tadi dalam 9.30am keluar rumah pergi kampus..
Hajat nak ambil Baucer Buku 1Malaysia....
Sebab semalam singgah nak pegi amik tapi beratur panjang sangat..
So hari ni sebelum dia buka lagi dah tercongok depan pintu...
tapi walaupon pagi, ade orang beratur dah....
ceh..orang lain lagi awal..
Tapi takde la beratur lama sebab kat dalam Main Hall tu banyak kaunter..
Ikut alphabet nama..
best je yg YZ tak de orang..
rileks je dia...hehe




BB1M ade 4kupon, bernilai RM50..
bila nak shopping ni..
dah lepas amik kupon tu, ckp ngan member, kalau cash ni sedap...
hehe...

lepas tu nak breakfast, masing-masing singgah ATM nak draw duit...
then member cakap, 200 tu tak cukup lah...
nak breakfast kena amik duit...
hahaha!!

aku dah final sem, so nak beli buku ape ye?
buku masak lah...
then cakap saya belajar memasak..
then cop MMU..
ade pulak mmu ajar masak....
haha...

weekend ni balik nak gi mid valley...
shopping buku!
Terima kasih lah bagi baucer buku...
kalau tak memang tak masuk kedai buku la ...
hehe...





Wednesday, January 18, 2012

Presentation FYP

Assalamualaikum..


Berakhirlah sudah presentation Final Year Project untuk Degree..Bermakna berakhirlah episode FYP...Banyak dugaan sepanjang buat project ni...sampai demam-deman aku...

Overall, OK laaa....huhu..




Aku rasa aku punya la yg paling simple...biasa lah...pandai sangat..huhu...
at least aku still boleh berbangga yang system ni dari usaha aku sendiri..
takde orang buatkan..

Masa present semalam, ade sorang student sebelum aku present, panel ni tanya soalan then dia tak boleh jawab...pastu panel tu tanya yang dia buat sendiri ke?haha....
dia tanya macam mana nak edit data kat phpmyadmin je kot...
tekan edit, ko boleh lah edit...
tak tau lah ape yang dia jawab...
so masa turn aku pula....dia tanya benda sama...
pejam mata je boleh jawab...hehhe
riak pula.. ;P

ok lah..esok nak pergi ambil voucher buku RM200 tu...
tadi dah singgah tapi panjang gile beratur...
esok je lah,...
setengah jam sebelum dia buka aku dah sampai...
huhu...
ok lah..
nite..


Tuesday, January 17, 2012

The One that Got Away with Lyrics......Best cover ever!






 "The One That Got Away"

Summer after high school when we first met
We make out in your Mustang to Radiohead
And on my 18th Birthday
We got matching tattoos

Used to steal your parents' liquor
And climb to the roof
Talk about our future
Like we had a clue
Never planned that one day
I'd be losing you

In another life
I would be your girl
We'd keep all our promises
Be us against the world

In another life
I would make you stay
So I don't have to say
You were the one that got away
The one that got away

I was June and you were my Johnny Cash
Never one without the other we made a pact
Sometimes when I miss you
I put those records on

Someone said you had your tattoo removed
Saw you downtown singing the Blues
It's time to face the music
I'm no longer your muse

But in another life
I would be your girl
We'd keep all our promises
Be us against the world

In another life
I would make you stay
So I don't have to say
You were the one that got away
The one that got away
The o-o-o-o-o-one [x3]
The one that got away

[Bridge:]
All this money can't buy me a time machine (Nooooo)
It can't replace you with a million rings (Nooooo)
I should've told you what you meant to me (Whoa)
'Cause now I pay the price

In another life
I would be your girl
We'd keep all our promises
Be us against the world

In another life
I would make you stay
So I don't have to say
You were the one that got away
The one that got away
The o-o-o-o-o-one [x3]

In another life
I would make you stay
So I don't have to say
You were the one that got away
The one that got away

P/S: His voice is soooooo sexy.... *melting*

Thursday, January 12, 2012

Kena inject :(

Assalamualaikum...


Hari Isnin hari tu mak n ayah datang dari JB..bawak atok pergi buat surat beranak..
Then, diorang sampai je terus keluar pergi cari klinik...
Punya lah round Bukit Beruang punya Klinik semua takde apa yang kami nak...
So, tanya kawan ayah cakap ade kat Bukit Baru..
Terus ke Bukit Baru...
Sampai klinik je.....
Kena inject!  T__T



Dah bertahun-tahun lamanya tak pernah inject...
Punya lah takut....
Doc pulak macam bukan doc...
Lagi la macam tak yakin..haha
Seriously doc mcm budak technician MMU je...
Pakai t-shirt biasa, badan gempal2 skit, hitam2 manis skit...hahaha...
Dia blh cakap "kenapa takut?"
Ade nurse cakap.."tak sakit lah...mcm kena gigit semut je"
ok fine...I'm not a child that u can play with that phrase...
u r not helping...
Dah la inject bawah kulit..bukan kat muscle..
bila jarum masuk tu ok lagi...
bila dia masukkan ubat nye...adeeehhh
ni bukan semut lg ni..dah kerengga dah!!
hahaha...
Sekarang rasa nak demam...mesti sbb inject tu... :P


Lepas inject kena ambil gambo...
Bukan nak cakap awal2 nak kena ambil gambo...
Dah la hari tu tidur 4jam je kot...
Sebab pagi tu ade exam...



Dan ini lah hasilnya...
Eye Bag yang sangat obvious....
Tahniah!


Selesai lah semua urusan....
Terus gi makan dan balik...
Lepas ni diorg nak gi umah Ing pula...


Insya Allah 27 Feb ni  ;)

Wednesday, January 11, 2012

Pelanduk Dua Serupa?

Assalamualaikum..


I think dalam last 2 years, something that really made me amazed...
Masa tu wedding relative my grandma side..located in Muar...
Biasa la kalau dah kenduri sedara, mesti la lepak lama-lama kat situ...So, dalam masa tengah rehat-rehat dalam rumah, tiba-tiba my grandma dokong sorang budak perempuan...
Masa dia jalan nak ke tempat kami duduk, i looked at that girl and i was so .......speechless.. then I started to think that , am I the only think what I think?
Then my grandma said.."Faezah, ko tengok budak ni macam siapa?" ok.....now I know why she bring her here...So, I'm not the only one think that...




This girl, we not even know her name, not even a relative, n my grandma just amik dia tanpa pengetahuan orang tua dia..hahaha...coz she so quiet, tak takut orang pon, dan tak kisah pon mak bapak dia kat mana...



Bila tanya kat sedara mara, diorg cakap ni anak orang sini juga..anak cikgu kalau tak salah...



Kitorang pergi makan kat luar, dia pon ikut sekali...ada orang karaoke, sekali bapak dia tengah karaoke....my grandma cakap patut la bapak dia tak kisah orang amik anak dia, sebab dia nak karaoke..hahaha....


So, apa yang di amazed kan pada budak kecik ni...??



Muka dia dengan muka saya masa kecik adalah SEBIJIK!!!!!
Memang sama...maybe ada sikit-sikit yang lain...
Tapi bila pandang sekali je dah dapat nampak "Eh, muka aku masa kecik!!"




Dan I had a purple gown similar like that....
Ing said "Hah, budak ni dah dapat tengok la future dia...mesti dia menyesal..haha" ----ok fine...dia cakap budak ni dah nampak future dia sebab muka dia sama mcm my face masa kecik..so dia pon akan sama la macam saya dah besar nanti...dan masa tu I was fat..hahaha....

Ah..takde scan gambo masa kecik2 la...
Maybe next time..huhu...

First time nampak muka sendiri..
sebelum ni pon ada juga orang lain ckp ada muka sama, tapi bila tengok sendiri, tak sama pon..
tapi kali ni tanpa orang cakap pon boleh cakap sendiri..eh muka aku! haha...
SubhanAllah.....



Saturday, January 7, 2012

Is it done yet??

Assalamualaikum...


Fuuuhhhh....finally I'm free!! oppsss.. not yet....

Free from FYP...but havent present yet!
OMG!!



Seksa ok buat bende ni...
dah lah first time buat system sendiri...
sblm ni tak pernah buat..
even kalau assignment, mesti group member yg buat..
my part just documentation..
tiba-tiba kena buat system dan buat sorang-sorang..
aduhhh...
tapi bila dah tau buat tu..terasa bangga kejap dgn diri sendiri..
buat dengan usaha diri sendiri...
youtube main reference...huhu..

Masa hari submission tu paling seksa..
kena submit sebelum pukul 4.30pm..
semlmam tak tidur..
dalam kiraan ada la dlm 30hours tak tidur...
balik tu terus landing atas katil..
perut berbunyi kelaparan..
for me, tidur lg penting dari makan...
so bila dah landing tu pergh...
tidur on the spot..
tak de masa dah nak guling2..

bangun pukul 10lebih sbb nak makan...
huhu..
makan nasi sebungkus habis!
nasi tu mmg banyak,..
selalu makan tak pernah habis...
punya la lapar sehari tak mkn...
lepas tu dalam pukul 2lebih tidur balik..
esok nya langsung tak pergi kelas..
memang bayar hutang tidur betul lah...

tapi isnin ade midterm pulak..
tak start lg study..ish...

seksa kan nak habis study?
hurmmm...


Sunday, January 1, 2012

Happy New Year!! Welcome 2012

Assalamualaikum....






What I wanna share here just some of my memories in 2011....
There r so much things happen in my life...
Happy, sad, stress, boring, give up, confidence.......
That what I felt through the year....



Starts with my parents went to Umrah when I was doing my internship... 
So, I stayed in my brother's house for 2weeks...
When I saw them left us, I felt so sad...
Even they just went to Umrah...
But that time so touched my feeling...
I can't hold my tears...
I've tried..but I failed..lol

 



Then, we went to Genting Highland...
This was 1st time for my parents...
We were so happy!!
My dad played everything that I played!
Unfortunately some of it was under maintenance...




1st time i ate raw oyster!!
Dinner for 2...
with my mom in Palace of The Golden Horses
So fun!






When to Singapore with my brother and his wife...
First experience travel by train from KL Sentral to Woodland Singapore...
1 day travel so tiring yet so FUN!








Travel to Kuching, Sarawak with mom and dad...
Tried Sarawak food which is they called it Inut...(maybe)





Irfan  and Adeeb are growing up so fast!
They are big boy now...



And new baby born...
Awit's daughter....
Farisya, the only cicit girl in Joeros...hehe





The last event for 2011 was my cousin's wedding...
She's a year older than me...
Ah....time goes so fast...
I feel like it was just yesterday we were talking about boyfriend...lol





That's all I can share now...
There are tans of stories along 2011...
Maybe I will forget some of it but the pictures can bring back the memories...
That's why I like to take picture in my phone everywhere I go..
Even it's not that special but that's what I went through....
And that parts of my life...


Happy New Year everyone....!!!


Lets Begin our Journey with a new chapter......
All The Best!