Thursday, January 12, 2012

Kena inject :(

Assalamualaikum...


Hari Isnin hari tu mak n ayah datang dari JB..bawak atok pergi buat surat beranak..
Then, diorang sampai je terus keluar pergi cari klinik...
Punya lah round Bukit Beruang punya Klinik semua takde apa yang kami nak...
So, tanya kawan ayah cakap ade kat Bukit Baru..
Terus ke Bukit Baru...
Sampai klinik je.....
Kena inject!  T__T



Dah bertahun-tahun lamanya tak pernah inject...
Punya lah takut....
Doc pulak macam bukan doc...
Lagi la macam tak yakin..haha
Seriously doc mcm budak technician MMU je...
Pakai t-shirt biasa, badan gempal2 skit, hitam2 manis skit...hahaha...
Dia blh cakap "kenapa takut?"
Ade nurse cakap.."tak sakit lah...mcm kena gigit semut je"
ok fine...I'm not a child that u can play with that phrase...
u r not helping...
Dah la inject bawah kulit..bukan kat muscle..
bila jarum masuk tu ok lagi...
bila dia masukkan ubat nye...adeeehhh
ni bukan semut lg ni..dah kerengga dah!!
hahaha...
Sekarang rasa nak demam...mesti sbb inject tu... :P


Lepas inject kena ambil gambo...
Bukan nak cakap awal2 nak kena ambil gambo...
Dah la hari tu tidur 4jam je kot...
Sebab pagi tu ade exam...



Dan ini lah hasilnya...
Eye Bag yang sangat obvious....
Tahniah!


Selesai lah semua urusan....
Terus gi makan dan balik...
Lepas ni diorg nak gi umah Ing pula...


Insya Allah 27 Feb ni  ;)

3 comments:

Izyan R. said...

Apsal kne inject kt subcutane?? Takkn bcg kot??

Izyan R. said...

Awak inject apa?? Apsal kt bwh kulit?? Xkn bcg kot?? If bwh kulit mmg gila sakit lah.. Kita kne mase wat alergi test.. Nurse xtipu.. Dia kte mmg sakit.. Haha...

KiUk said...

jeng..jeng..jeng...
rahsia...
hahaha....

jujur nurse tu...huhu
maybe sbb bakal doc..
tak kisah la jujur pon...