Wednesday, January 11, 2012

Pelanduk Dua Serupa?

Assalamualaikum..


I think dalam last 2 years, something that really made me amazed...
Masa tu wedding relative my grandma side..located in Muar...
Biasa la kalau dah kenduri sedara, mesti la lepak lama-lama kat situ...So, dalam masa tengah rehat-rehat dalam rumah, tiba-tiba my grandma dokong sorang budak perempuan...
Masa dia jalan nak ke tempat kami duduk, i looked at that girl and i was so .......speechless.. then I started to think that , am I the only think what I think?
Then my grandma said.."Faezah, ko tengok budak ni macam siapa?" ok.....now I know why she bring her here...So, I'm not the only one think that...




This girl, we not even know her name, not even a relative, n my grandma just amik dia tanpa pengetahuan orang tua dia..hahaha...coz she so quiet, tak takut orang pon, dan tak kisah pon mak bapak dia kat mana...



Bila tanya kat sedara mara, diorg cakap ni anak orang sini juga..anak cikgu kalau tak salah...



Kitorang pergi makan kat luar, dia pon ikut sekali...ada orang karaoke, sekali bapak dia tengah karaoke....my grandma cakap patut la bapak dia tak kisah orang amik anak dia, sebab dia nak karaoke..hahaha....


So, apa yang di amazed kan pada budak kecik ni...??



Muka dia dengan muka saya masa kecik adalah SEBIJIK!!!!!
Memang sama...maybe ada sikit-sikit yang lain...
Tapi bila pandang sekali je dah dapat nampak "Eh, muka aku masa kecik!!"




Dan I had a purple gown similar like that....
Ing said "Hah, budak ni dah dapat tengok la future dia...mesti dia menyesal..haha" ----ok fine...dia cakap budak ni dah nampak future dia sebab muka dia sama mcm my face masa kecik..so dia pon akan sama la macam saya dah besar nanti...dan masa tu I was fat..hahaha....

Ah..takde scan gambo masa kecik2 la...
Maybe next time..huhu...

First time nampak muka sendiri..
sebelum ni pon ada juga orang lain ckp ada muka sama, tapi bila tengok sendiri, tak sama pon..
tapi kali ni tanpa orang cakap pon boleh cakap sendiri..eh muka aku! haha...
SubhanAllah.....



4 comments:

Izyan R. said...

hahaha.. ejah jr :P
aah lah mesti nyesal dak tu.. hehehe.. tp dia tak sll dapt nek flight :D

KiUk said...

Haha..agak la..mesti dia xmerasa jd anak angkat mas..hehe..

sHa said...

hi salam bkenalan..u attach la pic u masa keci2 dulu...let us hv a look..

KiUk said...

ermm...good idea..maybe next time...hehe