Monday, July 30, 2012

Happy Birthday to my twinny....

Assalamualaikum...



HAPPY BIRTHDAY TO MY BELOVED COUSIN NURUL IZYAN RAHMAT...!!!






Sudah tua kamu sekarang...
jangan noty2 ya..haha...

Dia ni sepupu sebelah mak...
kami semua sangat rapat...
walaupun dia ni jauh diperantauan, kami tetap akan update gosip2 terkini..
hewhewhew...
sekarangkan zaman moden berteknologi tinggi..
handphone pon dah canggih...
berwhatsapp setiap masa..huhu...




Wahai bakal doctor:
bantulah saya bila saya memerlukan...
bantulah pesakit2 kamu sebaik mungkin...
jadilah insan yg sentiasa dikenang..bkn kerana kecantikanmu, mahupun kerna hartamu..tp dgn pertolongan dan bakti yg anda beri....
semoga hidupmu sentiasa dirahmati Allah...
semoga jumpa dgn bakal suami yg soleh...
dan semoga pertalian persaudaraan kita tidak akan terputus! Insya Allah...


akhir kata dari saya... I LOVE U BABE!!!  :)



tetiba mcm rasa nak gi umrah dgn awak sama2.....hurrmmm....  ;)

Sunday, July 1, 2012

Halal food in Hong Kong

Assalamualaikum...

Hari ni nak cerita pasal makanan halal di hong kong..
seminggu berada di hong kong takde lah kelaparan sbb takut nak makan...
saya bawa juga bekalan makanan dari Malaysia mcm sardin, megi dan roti...
Tapi takde lah tak makan luar...

Sekarang dah banyak restoran makanan halal kat sana...
tapi lebih kepada arabic dan indian food lah.,..

Lagi menyenangkan hidup, download je application kat dlm fon...
saya guna android, so dari msia dah dwnld awal-awal..
recommended guna application called Zabihah...
dia akan list nama restoran halal dan location nya sekali...
kalau nak dwnld blh klik ni:

Adalah 3 buah restoran saya sempat singgah kat hong kong ni...
First, Ziafat..
Tempat nya agak susah nak cari..
kena naik lift yg macam zaman dulu-dulu..huhu..
tapi restoran dia ok, bersih..




Macam saya mentioned dalam entry lepas-lepas, makanan halal sini agak mahal sikit..




jangan terkejut kalau dalam restoran halal pon penuh dengan orang cina hong kong...
diaorang pon nak tukar selera sekali sekala...


haaa...ni lah lift dia...
tengok button dia pon dah scary..haha...
entah macam mana diorang ni boleh jumpa restoran ni pon tak tau lah...



second restoran, Ebeneezer..ni favorite...
 banyak kali makan sini...
Kebab Lamb dia sangat sedap!!
dan banyak sangat dia letak lamb...
memang sedap!
ahhh...teringat pula rasanya....





Kat sini kecik je restoran dia tapi dia banyak branch...
dan dia ada serve beer juga...
beer je lah yang tak halal..
tapi makanan semua ok..
so tak risau lah dia campur-campur..
dan dia ada halal cert juga,,,
jangan risau...





yang last sekali, nama dia Istanbul Kebab...
Masa ni ambil kebab ayam..
mcm tak best sangat mcm lamb...
even kat restoran ebeneezer tu, kebab ayam tak sedap sangat..





banyak sngat pilihan makanan kat sana..
dan ada juga orang-orang pakistan or indian yg mencari pelanggan dengan pass kan kad2 nama..
diorg akan promosi makanan halal dan bgtau kat mana restoran..
tapi biasanya kami tak layan yang org-org ni...
certain tempat sangat kotor..
lagi2 dkt chungling  mansion..

so, dwld app ni siap2 kat dlm fon, dan cari restoran yang terdekat..
baca lah komen2 org dulu sblm pergi..
certain komen blh membantu...

oh ye, mkn kat sana ada tax tau!

sampai sini je lah cerita sepanjang berada di Hong Kong...
huhu...
Hope dapat membantu sikit pada yang nak pergi sana tu...

Previous Hong Kong stories: