Friday, June 15, 2012

Hong Kong trip 2012...(Part 2)

Assalamualaikum....

Haa..ni sambungan smlm....
Sampai je kat airport, ing(abang) jemput..
For me lah..HK ni kalau first timer, kena bawak org yg dah datang sana...
sbb hk ni suatu tempat yg berbeza..lain sgt...
nak amik tren, nak keluar tren, nak tuju ke mana...
sbb byk sgt exit...
mmg ade je peta kat MTR tu...
tapi memula mmg pening...huhu..
tapi saya dua hari je belajar dah boleh jalan sendiri..

Jangan lupa ambil map dekat airport masa sampai...
penting tu...
amik banyak2 pon takpe..
ambil map yg lain2 la...
sbb dia kadang2 bgtau mcm mana nak pegi ke suatu tempat tu naik bas ke mtr ke..
senang utk jalan2...




Hari jumaat tu, sampai je, balik hotel dulu...
mandi, tukar baju...
pastu keluar blk...
pergi singgah ke chungking mansion opposite hotel nak beli broadband simcard..
sekarang ni internet suatu kewajipan...huhu...
beli topup untuk seminggu sekali..
senang nanti tak payah nak pergi topup...



Hotel kami di The Kowloon Hotel...
jangan terkejut la bila hotel2 yg cantik2 tapi bilik superior dia kecik je...
huhu...


Sila abaikan kegemukan saya yg dah tak terkawal  -.-"


First location pergi ke Avenue of Stars...
Kat sini, boleh tengok pulau Hong Kong belah sana...
Cantik sangat!!
If datang dalam pukul 8pm kot diorang ada pertujukan cahaya lampu...
di panggil The Symphony of Light..
tapi masa tu saya datang dah nak tgh malam...saje jalan-jalan..hehe...
tak nak rugi kan masa yg ada...










Orang sebelah tu dah belajar check in foursquare...
asyik keje check in je...
berlumba-lumba kami meng'check in'...
huhu...
dia saje la yg no.1...


Kat sini boleh jumpa nama2 pelakon hongkong...


Ada tapak tangan...ade sign..




Dan ramai lagi......




Cantik kat sini...
tenang je...
angin kuat...

to be continued.....




3 comments:

cikDeera said...

bestnyaa.. sejuk x kt sanaa??

Aishah Jahirah said...

seronoknya berjalan ke negara org....

KiUk said...

cikDeera: tak sejuk..panas..huhu..kalau nak sejuk dtg bln dec...

Aishah Jahirah: hehe..seronok!