Sunday, June 17, 2012

Hong Kong trip 2012...(Part 4): Disneyland

Assalamualaikum....

Pada hari ahad pula kami ke Disneyland...
kena naik MTR sampai ke sunny bay...
dari sunny bay tukar train yg khas ke Disneyland...
train  nya pon lain...

pastikan bawa payung, kipas tangan...
pakai kasut yg sangat comfy...
tak payah lah nak pakai high heels bagai...
open kol 10.30am...
sampai kol 8pm....



see that mickey sign...heee...
comel.



ni dalam train....

see the windows...



kat mana2 ada sign mickey mouse ni..



Taraaa....dah sampai dah...
kat sini pon tak boleh bawa makanan dari luar...
tapi kat sini ada satu restoran halal...
kat dalam map dia ada tulis...



counter ticket ada banyak, so jangan risau...
jangan lupa ambil maps bila masuk nanti...
ada yg dalam english...
mesti ambil dan mesti pergi ke semua tempat...



Harga kami hari tu HKD399...
dalam RM160..
dan ada harapan naik harga next year sbb dia tgh build satu lagu park...
huhu...



yes it is!!
we will enter zaman kanak-kanak yg meriangkan!!
jangan pernah fikir anda tua...
have fun!!!





kat sini ada banyak bahagian....
so pastikan ambil map masa masuk sebelum ni dan ikut map betul-betul...
ada masa utk naik semua nya...
mesti pergi ke semua tempat...
MESTI!!


beratur tak berapa lama...
sebab kami sampai awal la juga..
so org tak ramai sgt kot...
or maybe kami ke bahagian belakang dulu...


naik rakit utk ke rumah tarzan...







woohooo...benda ni sangat best!!
haha...
ing cakap ni bende paling ngeri dia pernah naik...
memang ngeri tapi saya rasa seronok!!!
huhu....



ni ha benda nya..



kat sini MUST go!!!!!
pastikan masuk sini...
mesti!!
sangat best...





oh..saya tak suka naik cawan ni..
pening..pusing pusing....



Ni tempat yg paling comel!
mesti masuk sini...
kami masuk 2 kali ok...
haha...
satu untuk record video..
sekali lagi utk menikmati tanpa sebarang gangguan..
hehe....



keesokan harinya anda pasti akan terngiang2 lagu small world ni...
haha....


popcorn 28hkd


air coke slush...
sedap juga..
28hkd...

oh ye...
pastikan bawa air mineral dari luar atau anda akan beli air mineral sebotol RM8...




haaa....ni restoran halal tu....
Tahtian Terrace...
dekat area2 tarzan tadi...



best air oren ni...



show lion king...
dah macam tengok american idol....
suara diorang best2...



sebelum balik beli lah sikit souvenir...
tapi memang mahal...
guna visa pon boleh...

penutup pukul 8pm...
ada pertunjukan fireworks...
cantik sangat...
tapi kami masa show tu dah perlahan2 keluar...tengok pon jauh2..
sebab nak kejar train...
kalau lambat memang menjawab lah sesaknya...
so kitorang dapat 1st trip...
tak ramai orang...
orang baru nak lari2 kejar train...
huhu....


overall, Disneyland sangat best!!!
memang tak akan fikir la umur kita berapa...
orang tua pon pasti gembira...
even tiket dia mahal...
tapi sehari utk jadi kanak-kanak sangat berbaloi....
orang2 sana pon ceria2 semua nya...
haaa....jangan lupa tunggu tengok perarakan pukul 3.30pm...



next, tak tau akan sambung bila...
sebab nak pergi balik kampung...
takde laptop..
huuuuu....

to be continued.....



1 comment:

Anonymous said...

salam,ade x jual express ticket disneyland.bape rm

email Ke asyrafk_89@yahoo.com