Tuesday, May 29, 2012

The Last Good Bye~

Assalamualaikum...

Seriously, dulu rasa nak cepat cepat je pindah keluar dari melaka ni....
Tapi sekarang hari yang di tunggu dah pon tiba, tetibe perasaan tu berubah...
Rasa sayang sangat nak keluar dari sini....
Especially my room....I will miss it...
Yeah yeah I know, life must goes on...
Just face the reality...
There is nothing more left for me here...........


Good Bye Melaka..
Good Bye UG...
Good Bye MMU...
Good Bye Friends...

I'm leaving for good...  :)


Sunday, May 27, 2012

Berkenalan, ikhlas atau sebaliknya?

Assalamualaikum...

Hai...lama saya menyepi..haha...kemalasan lah!

Hari ni, ada exam untuk course tambahan ni (Certified Ethical Hacker)...so, sebelum pergi exam tu, pegi la bungkus makanan kat kedai depan...jalan pon laju je sebab tak nak buang masa...then, dah nak sampai kedai tu, ada orang potong jalan(jln kaki je ye), tetibe dia tegur...ingat kan dia nak tanya jalan ke...huhu...Sekali dia nak berkenalan la pulak...dan dia orang kulit hitam(niger)...

 (kalau tak salah dengar macam dia bagi salam!tak sure la pulak..sbb tgh takut nak exam..ahhaha)
he: hi, My name is P****(dah lupe sebenarnya :P)
me: oh...i'm faezah...
he: can i ask u something...I wanna get to know u..I saw u since u go down from your home (sah tipu rumah aku dah tingkat bawah...takde turun tangga dah).
me: ha??ok...(tak tau nak ckp ape so aku tanya...) are u studying here?
he: I'm studying in KL actually..I came here stay with my friend..
me: owh...(tak tau nak ckp ape tetibe aku ckp) I have exam after a while..(hahahaha...org tu tak tanya pown!)

then dia tanya la study ape semua...dia tnya nak pegi mana...then cakap lah nak bungkus makanan...dia offer nak belanja!

he: may I buy u food?
me: oh, it's ok...I have...
he: what i mean is, can i pay for your food? (aku paham lah maksud ko tu..takde la aku tak paham english wlpon tak blh ckp berabuk)
me: yeah i know, but it's ok... no need...
he: so, should i wait u? ( masa ni dah capai polisterin tu...)
me: no need..
he: so, can i have your contact..how can i contact u?
(ah..sudah...ape aku nak kelentong ni?
me: sorry i can't...i have a boyfriend...(TETIBE ADE BOYFRIEND! hahahha)....
he: so, i cannot have your contact?
me: no, sorry....

then dia pon bla....

hahaha....ngeri sebenarnya...sebab takut dia tau rumah aku kat mana...takut nanti tetibe dia muncul..dah la tgh cuti sem, tak ramai orang kat sini..

tp aku tau niat dia bukan nak berkenalan je sbnrnya...dia dari kl bukan stay melaka..so dia nak someone kat sini yg blh layan dia bila sunyi..hahha...

dulu pernah juga kena dgn org nigger ni juga..masa tu pergi bbu, naik lift nak pegi rumah kawan...sebelum naik lift tu dah missed call member..kat dlm lift berdua dgn bdk ni..dia tegur la tnya nama semua...so layan la biasa...dah keluar lift tu tetibe rumah dia depan rumah member...dia ajak masuk rumah dia!! masa tu memang takut gile...so ckp la tak nak....dia mcm datang dekat sambil pujuk lagi suruh masuk..takut kalau kalau dia tarik masuk ke...then tetibe member buka pintu rumah dia... Alhamdulillah selamat..terus laju je masuk rumah...tak payah nak bye kat dia pon....


kekadang bahaya juga sebenarnya jalan sorang-sorang..tapi, nak buat macam mana... #foreveralone ....hahaha....

tapi satu je yg saya suka pada budak tadi....cara dia tegur dan cakap sangat gentleman dan sopan....susah nak nampak lelaki melayu gentle macam tu...nak ngorat awek, suruh kawan tolong..huhu...

So, adik-adik semua, hati-hati lah...zaman sekarang jangan mudah percaya kan orang...macam-macam boleh jadi....jual mahal sikit, so kite boleh tengok orang tu ikhlas ke hanya nak ambil kesempatan...

Tuesday, May 8, 2012

My Day...

Assalamualaikum...

Well, bila sampai hari tu, walaupun ada celebration, tapi majlisnya tak semeriah dulu....That time kita akan sedar yang umur kita tak se'muda' dulu...haha..

Anyways, thanks kepada sesiapa yang wished hari tu...sangat terharu... T_T

Being 25th is not easy..huhu....
But, Alhamdulillah I still have lovely people around me...



Thanks juga pada yg me'nyumbang'kan lagu birthday dlm fon... :P
hahaha...