Saturday, April 30, 2011

Selamat Tinggal ~

Assalamualaikum....



Hari ni hari yang bermakna buat mak dan ayah. Mereka akan pergi mengerjakan Umrah. Aku gembira buat mereka dan aku sedih sendiri. Sebab tinggal lah aku sendirian meneruskan praktikal ku ini. Terasa sangat susah tanpa mereka.






Setiap pagi aku akan bangun bila bunyi alarm. 
Tetapi kadang-kadang aku akan baring balik lepas tutup alarm, sampailah mak akan masuk bilik kejut aku. 
Lepas ni aku kene terus bangun tanpa siapa akan kejut. 




****

Setiap pagi mak akan bangun awal dari aku sebab nak masakkan air untuk aku mandi. 
Lepas ni aku kene la mandi air sejuk je. 




****

Setiap pagi mak akan buat sarapan untuk aku dan ayah sebelum pergi kerja.
 Lepas ni aku makan cereal je la dengan susu, dah beli awal-awal untuk sarapan aku nanti. 




****


Setiap pagi ayah hantar aku pergi kerja sampai depan ofis, selalu memerhati sebuah motor besar yang selalu pergi dan balik sama-sama kitorang, dan bila nampak je motor tu aku atau ayah akan cakap dulu "ha tu". Kalau ayah pergi outstation, mak akan hantar aku sampai stesen komuter. 
Sampai ofis je mesti akan sms mak, ckp dah sampai ofis. 
Lepas ni, abang aku kene hantar ke stesen lrt. 




****




Tengahari aku kadang-kadang tak pergi makan sebab mak ada bekalkan makanan.
 Lagipon tengah berusaha nak kawal pemakanan. 
Makan sikit je untuk alas perut, tak payah makan nasi pon tak apa.
 Kadang-kadang juga tengahari aku, ayah datang ofis aku makan sama-sama dengan aku. 
Pernah juga ayah hantar makanan sebab kawan dia bagi lebih. 
Lepas ni kene la cari makan sendiri.






****




Jam pukul 5pm je aku akan tunggu panggilan ayah. 
Bila dia call cakap dah gerak, dalam 5minit lepas tu aku akan turun.
 Balik kerja sama-sama.
 Pernah motor tiba-tiba mati dalam hujan, berteduh bawah jambatan.
 Sangat bermakna kenangan itu walaupun dalam keadaan basah. 
Kalau ayah oustation, balik naik tren, mak tunggu di stesen Serdang, jalan ke Mines, singgah makan kedai mamak, sebab ayah tak ada, kalau ayah ada dia tak bagi makan roti canai. 
Hehe. 
Lepas ni aku kene balik dengan akak ipar, naik tren ke ofis dia, tak tau lagi macam mana, tapi tu yang abang aku cakap buat masa sekarang ni.




****




Sampai rumah tukar baju, bual-bual, terus makan malam sambil tengok drama Indonesia, Kejora dan Bintang.
 Habis makan je, Kejora pon habis, kemas-kemas, mandi dan solat.
 Bual-bual sambil tengok berita, dan gosip-gosip, gelak-gelak.
 Aku akan rindu itu semua.
 Lepas ni tak tau lagi ape rutin di rumah abang. 


*********************************************************************



Mak pesan, "Tolong kak acik kat dapur."



Selamat Pergi dan Selamat Pulang. Doa kan adik di sana nanti.
I will Miss U both so badly.

http://www.emocutez.com

Thursday, April 28, 2011

Saya Tak Sihat~MC~

Assalamualaikum...






Ye...saya sakit...tak pergi kerja...MC...sob..sob...  T.T


=
=
=
=
=
=
=





eh..alamak...tershopping pulak.... ;P

=
=
=
=
=




ek eh.....makan Johnny's pulak...hehehe....



awal-awal pagi dah tak best dah....kene ambil MC ni...so sms la supervisor...lepak-lepak dulu kat rumah..rasa masa lambat sangat berjalan...ayah dah ambil cuti dari semalam...so hari ni rasa macam hari sabtu..sebab semua orang ada...ayah cakap nak pergi jusco nak beli baju..jusco kan tengah SALE...untuk yang ada JCard jer..So memula pergi klinik dulu...baru la pergi shopping!...eh sebelum shopping kene la makan dulu...dah kenyang baru leh jalan...dan tak pasal-pasal je aku dapat kasut baru..haha...tq ayah....


Sekian~

Wednesday, April 27, 2011

50% OFF PIZZA HUT MEALS!

Assalamualaikum....

Good News for Pizza Hut's Lover!!




Pizza Hut WOW Savers 50% discount! All day!

Now you have more reasons to go to Pizza Hut with your friends & family.

Get 50% discount on your favorites dishes from Mondays to Fridays.

Quick fill your tummy with yummy food now!

For More Information HERE..

NEED HELP!

Assalamualaikum....



Hye everyone.... I'm doing my Final Year Project next semester.... I'm searching for a good title to propose. Do anyone have any idea what to do? Something that haven't exist system or improve an existing system...

Anyway, I'm taking Deg. in IT majoring Security Technology. And I'm planning to add some flash inside my system to be coooollll.....hahah....no seriously to add something good in it.

It's whether an online or desktop system. Plsssssssss..........anyone good in IT...or not even in IT field....give some idea....I'm lack of idea right now.... lol...



Thanks.......

http://www.emocutez.com

To Irfan..dan "Hello, saya tunggu ni..".~hahahaha


Assalamualaikum....



kehadapan Irfan.....(mcm la Irfan boleh baca kan....) hehe...




aunty dah beli hadiah Ipan!...meh la balik cepat....dah beli jumaat lepas lagi...tapi tinggal kat ofis..ahad irfan datang, tak dapat nak bagi...hehe





then, isnin bawak balik...umi n atok yang excited nak tengok hadiah irfan..haha....

umi : berapa  macam ni?
me : ada lah!~~~
hehehe.....


atok : berapa ni?
umi : ntah dia cakap ada lah....bukan ape..kalau mahal ingat nak bagi sikit...haha

ah! gelak lain macam....saje je la tu nak tau...bukan nak share pon...tidak akan tertipu...hahaha....




tak sabar nak bagi kat ipan jumaat ni.....




ni cerita lain....

semalam jumpa anie kat ofis sebab dia nak pulangkan earphone yang dia teramik 2 minggu lepas...haha...aku ada meeting masa tu...dia dah datang plak..so buat2 la pergi toilet, suruh dia tunggu depan lift kat bawah...turun je cari mana budak ni...call dia, rupenye tengah cucuk duit....so dengan kuatnye aku cakap la...

me : ha..keluarkan banyak sikit...
anie : eh mana ada....
pakcik yang tetibe menyampuk : hello....saya tunggu ni!! (dengan nada yang tak puas hati)

aku n anie : ????
me : ermm...tak...ermm...saya jumpe dia (tak tau aku cakap masa tu just tunjuk anie dan aku..kirenye aku just nak jumpe anie je...bukan nak cucuk duit pon...)

aku dah tak tahan...aku cakap nak pegi dulu...anie cakap nanti jap nak salam....dah siap tu...kitorang kebelakang dan pakcik tapi ckp "terima kasih".....dan kami dah tak tahan, gelak slow2 tak nak dia dengar.....wakakakaka.....ape la pakcik ni...saya tak potong queue pon....nak jumpe sepupu saya je...tetibe sound orang pula..kan dah malu sendiri....hahahhaa....masuk meeting pon bila teringat je tersenyum ketat sebab nak tahan....nanti orang tengok apsal budak ni sengeh sorang2...hahah...

pastu sms anie..... "hello....saya tunggu " hahahahhahha.....


sorry ye pakcik....

Monday, April 25, 2011

KENAPA AKU TAKDE FB? YE.....TAK ADA....

Assalamualaikum........


pengakuan berani mati.."SAYA TAK ADA FB!"

sesungguhnya kenyataan diatas adalah benar, sebenar-benarnya....kenapa?pelik?katak bawah tempurung? ada aku kesah!huhu...

sejak dua menjak ni ramai lak yang menyoalkan persoalan kenapa aku takde FB....wajib sangat ke FB tu?ada budak african kat mmu pon ada cakap, kalau takde fb sama macam takde ID(IC)...hahaha...

okla...sebenarnya begini ceritanya...dulu aku ni seorg yg pantang ada bende2 sewaktu dgn fb ni..dulu terkenal dengan friendster, myspace n so on...time tu org muda2 je yg ada...makcik2 takde lagi...sekarang fb makcik pakcik pon dah ada...segala social network aku mesti nak register..boleh kata balik hostel je dulu terus buka friendster...selalu tukar2 background myspace...sampai member punye pon aku buatkan..rajin tak rajin aku..

banyak kenangan manis dan banyak lagi kenangan pahitnye...waktu terbuang macam tu je...kenal dengan orang2 yang tak senonoh...serius! segala orang aku kenal...so aku masih muda masa tu dan tak reti nak berfikiran dengan waras..boleh dikatakan aku senang terpengaruh...well...u hv to get along with them to be cool!

so, dengan berat sangat hati, meninggalkan segala friendster,myspace,hi5 dan lain2...tuptup..datang plak fb ni...alahai...goyah iman...mula2 buat tak tau je la..smakin lama semakin ramai plak yg cakap pasal fb ni...aku pon try la usha...tapi agak pelik so aku tak reti nak main bende tu...so just ignore...sekarang ni budak tak cukup umur pon dah ada fb...org tua yg dah warga emas pon ada fb...aku?ermmm....diam je...cekal kan hati...

tapi sekarang tak nak ketinggalan zaman sangat, main2 la dgn my mom punye fb...so sekarang dah tau la mcm mana dia berfungsi..niat nak buat sendiri tu tak la kot..sebab banyak sangat yang menyakitkan jiwa dgn bende mcm ni...tapi, boleh je nak gune mak punye..but not always...buka pon just nak skodeng sedara-mara yang kadang2 ada ngumpat pasal saya!haha...awas kalian...dan juga tukang upload gambar n video mak...kalau tak sunyi je fb mak..haha...

dan semenjak gambar2 mangsa2 kejadian tido kurang sopan yang aku upload, sengaja tak berpuas hati dan menyoalkan ketidak wujudan akaun fb aku! (ha...amek ko ayat...)

Muhammad Faidz tu sangat tak berpuas hati kerana gambarnya terkantoi! saje je la tu nak tukar topik!hahahhaha......dan Nurul Izyan tu mmg suke sokong je dari aritu...huhu...


untuk Bonda Arpah, sebenarnya anda ada benarnya...hahhahah...dengan ini saya mengaku pernah buat akaun fb...TETAPI........dah lupe pon password dia ape...hahhahaha....memang sengaja biarkan n lama2 lupe..pernah juga nak try buka..tapi hilang ingatan betol dah...boleh je kalau nak anta password kat email..tapi sengaja tak nak..lalalala.....



lagi ekali...Faris Irfan tu sama je orang nye dengan Muhammad Faidz tu..hahaha
yang bawah sekali tu memang tak akan dilayan...lalalalalala......



tapi i'm not the wierdest person on earth...ada je orang takde fb..macam kawan blogger aku Cik E....kami sama...ada Twitter tapi takde FB...dan pada aku suke lagi Twitter sebab boleh nak stalk artis2...huhu...best!!

dan orang2 luar pon ada je yang takde fb....tengok ni...dia ni Kassem G...video2 dia agak siot juga la..layan juga la aku..tapi dah lama tak buka pon...tapi sekarang bukan nak cerita pasal dia...just nak tunjuk video ni...dia interview org ramai pasal social network..ada je orang yg takde fb...





SO AGAIN, I'M NOT THE WEIRDEST PERSON ON EARTH....lalalala.....


setiap orang ada pendapat dia sendiri...dan ada sebab tersendiri kenapa tak menyertai sesebuah program tu...well...i have my own reason...

lagi pon aku dah happy dengan blog n twitter aku....so just enjoy it...hehe....dan lagipon boleh je gune mak punye..bukan nak tegur semua orang dan bukan juga aku nak jemput member2 aku add mak aku....takde pon..just kadang2 terkeluar bahasa remaja pada sepupu sepapat kan..yang tak patut ada dalam akaun org tua..sorri ler...tak buat lagi dah pon...sekarang pon just upload gamba dan video,lepas tu  dah diam je..saje nak buat orang2 dalam tu happy...kalau komen pon kadang2 je sebab dorang ni suke juga tujukan khas buat saye...lagi2 si Anie Kenie tu...so kene la layan juga..tapi bukan banyak pon...ayah yang dah buat akaun fb pon dah tanya macam mana nak buang akaun dia setelah beberapa hari buat...hahahha....sebab dia cakap guna mak punye je best dah ramai orang...dia punye kan takde orang lagi...hahhah....


so, harap semua orang akan berpuas hati dengan jawapan ni....dan tak payah la nak goda2 suh buat akaun fb...tau sangat taktik kotor kalian semua!hahha....


sekian~

enrty ni terpanjang pulak...huhu..



DIA NAK DATANG..........


ok. actually aku nak post enrty ni tadi sebelum dia datang...tuptup tengah nak print screen dia call. alamak! menggigil kejap..haha.


sebenarnya takde ape pon..dia cakap just ikut prosedure, nak tengok student ni betul ke buat praktikal. tapi aku memang cepat panic sikit. haha.


Alhamdulillah.......semua nya ok...


lepas satu bala!

Sunday, April 24, 2011

Maharaja Lawak....minggu 4


Assalamualaikum....

tak nak cakap banyak....tengok je la video ni....ni my favorite la....sebab diorang punye idea ni sangat kreatif...yang lain tu lawak juga tapi macam raja lawak biasa la...ni kan Maharaja Lawak..so kene la bagi something BIG....enjoy~


JOZAN

hahhaa....sangat beshhhh!!!!



SEPAH
kidnap la aku skali~




JAMBU
diorang ni tak banyak dialog sangat..so simple but sooo funny..haha...


so minggu ni ALEX terkeluar...

video lain...


CREDIT TO 

SALE in JUSCO!!!!


Assalamualaikum....




anyone JCard holder.............from 22 April until 2May 2011, JCard Privilege shopping day!

5% on supermarket items...15% on apparel, ladies' & mens' innerwear, shoes, bags, and so on..
but some items are not included....


For more information click HERE

Friday, April 22, 2011

Ketensionan bertambah lagi Tension!!!!

Assalamualaikum...


tension 1 : FYP(final year project) title masih tak dapat.....ada juga lecturer yang tak reply email...kalau da kene booked pon reply je la....so takde la orang mengharap....

tension2 : tetibe bos datang cakap supervisor mmu nak datang isnin depan....dia tak bagi tau pon...nasib bos baik....alaaa...nak buat ape datang?sebok je! huhu....


sekian~

Thursday, April 21, 2011

sangat tension!

Assalamualaikum...




ye saya tension!sbb?

next sem nak buat final year project...title da released....tapi kebanyakan title yg senang orang dah booked! I just checked Buletin Board yesterday...they released it on Monday if not mistaken...and most of it booked, especially the one I choose!


Kebanyakan title pasal fingerprint, face detection, forensic(sick!).......sangat leceh bila nak kene provide device and kene belaja matlab...well, I never touch MatLab before!......

Ya Allah, permudahkan lah segala urusanku......Amiinnnn............Pray for me..... -.-

LET'S MAKE MALAYSIA THE FB CAPITAL OF THE WORLD!

Assalamualaikum.....

We, orang Malaysia, have THE MOST FACEBOOK FRIENDS on average. We, as a nation, spend THE MOST TIME on Facebook.

Wouldn't it be great if all of us come together as one and do a super duper huge petition to get Facebook to acknowledge Malaysia the Facebook capital of the world?

Challenge accepted!! Nothing is impossible so let's come together hand in hand and start inviting your friends, Churpers! 

Just add your profile picture to the Movement gallery. Your picture will help us create the largest FB invite card ever. So large FB won't ignore us! Pledge your support and you could win an exclusive invite to DiGi's LIVE FB Party.

C’mon, click for more info, share them & make us the top of the world! Yeeha!



Click picture for more info...





Wednesday, April 20, 2011

Belacan dan Paku??

Assalamualaikum.....


have u heard about belacan dan paku?? ape? dah? oh, sori la memang la saye ni lambat sikit...huhu...baru je terdengar pasal diorg ni...comel gile dorg...mat salleh cakap melayu....kelakar la! tgk la sendiri...

hahaha....



part 'tengok bola'...lol


diorg ni dari US...tapi lama duduk kat area Sabah n Sarawak...

ni copy dari youtube diorang....
About Me:
Apa/Siapa itu B&P? "Belacan dan Paku" ialah LAKONAN dua kawan rapat yang suka bercakap dalam bahasa malaysia...
Dua-dua WATAKnya berasal dari USA dan tinggal di Sarawak/Sabah selama setahun lebih...

"paku itu tajam tapi belacan sedap dimakan
asal negara orang putih
mereka kacang lupakan kulit
di tanah air mereka sendiri"

Bagai mana B&P belajar BM?
Kami tinggal dekat Sarawak semenjak hujung tahun 2007 hingga tengah tahun 2009. Sepanjang masa itu kami sentiasa bergaul dengan orang. Jadi, kami berupaya untuk belajar BM agar dapat berkomunikasi dengan sebanyak orang mungkin.

B&P tinggal dekat mana di Malaysia dulu?
Belacan: Bintulu; 7 bulan. Kuching; setahun.
Paku: Bintulu; 6 bulan. Kuching; 9 bulan. KK; 3 bulan.

B&P buat apa di Malaysia dulu?
Kami berdua berkerja sebagai sukarelawan gereja. Maksudnya kami membantu ahli2 gereja yang berada di Sarawak dan Sabah.

Ada kah B&P pandai loghat2 lain?
Kami duai nemu jako iban mimit2 meh, laban lama amai kami diau ba Sarawak.
Loghat Sarawak pun boleh ckit2 lah;)


nak tengok lagi banyakk pegi la kat youtube search 'belacan dan paku' atau klik sini......enjoy~



Tuesday, April 19, 2011

Mimpiku bersama Zizan Rajalawak!!!

Assalamualaikum....


ehem....ehem.....

kredit to mstar



Amboi....bukan main lagi mimpi dgn artis! hahaha.....ni cerita mimpi keringku....cecite...cecite...

aku tak sure kat mana lokasi mimpi aku ni...yg pasti aku atas katil la...tetibe aku bersama Cik Epal (eh..tetibe kawan dgn cik epal...jumpe pon tak...mungkin aku selalu baca blog dia n adore blog dia....) pergi satu tempat ni...then nampak zizan kat dlm bilik kaca...mcm af tu...so cik epal dan aku lambai2 dari luar...cik epal buat2 signal tangan kat zizan...tetibe aku cakap....

aku : eh, ko kan minat Johan...aku minat zizan! (jeles disitu...wakakaka)

wah! boleh kan? hahahah....maybe sbb cik epal ada buat entry pasal twitter johan..tapi johan takde dlm mimpi aku....adoi kelakar la...belom habis lagi!haha


lepastu, tiba2 kitorg dapat jumpe depan2 dgn zizan..dah takde bilik kaca tu lagi...aku malu2 la (apakah?)...aku ingt aku ada tulis sumthin kat atas kertas...tapi tak sure ape yg aku tulis...tapi yg pasti ada la nama zizan...bukan la surat tapi just conteng2...lepastu aku nak padam, tibe2 ada bende yg menarik perhatian aku then aku terus pergi dan tinggalkan kertas tadi atas meja...tak ingt ape yg boleh buat aku pergi tu...aku teringat pasal kertas tu then aku tengok zizan tengah baca...then aku cakap 

aku : kan i cakap jangan baca!

tetibe muka dia berubah macam merajuk (apakah? lagi)....adoi....malu la aku nak sambung....hahahahhaa.....pastu dia nak bangun aku cepat2 tarik dia....(macam hindustan plak dah!)

aku : ala zizan, jangan la marah....u marah kat i ke? (uweeekkk....mengada disitu)

zizan terus pergi ke dlm bilik...aku pon ikut sambil memujuk...eh....takde pape terjadi k....just....
(tiba2 dah macam kenal lama) 

zizan : apa maksud u yg u tulis tu?
aku : ha? i pon tak tau ape yg i tulis...betul....(sesungguhnya mmg aku tak tau ape aku tulis)
zizan : u tak terfikir ke?
aku : fikir ape?
zizan : something.....
aku : such as???
zizan : consequence... 
aku : like??


ding dong.......alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.................alarm dah berbunyi!!!!!!!!!!!! kacau la......baru nak bersentimentel dlm mimpi.....hahahhahahahha.....

ok ni first time aku ingt sebijik2 dialog dalam mimpi aku....mungkin aku seronok sangat..


bangun tido sambil senyum lebar..hahah..rasa seronok gile....mandi pon tetibe tergelak bila teringat...hahaa....hari ni kalau bos nak bagi kerja banyak pon saya tak kesah! saya happy hari ni! mimpi je koooottttttt.............over la aku ni....hahahaha....


aku rasa aku mimpi zizan ni mmg la sbb aku minat dia...dan sebelom tido tu aku nak tgk Jozan punya persembahan minggu lepas kat youtube...ni bukan 1st time tgk....dah banyak kali aku ulang..besttt gileee....! tu yg termimpi2 bagai....

pasal cik epal tu plak...tetibe masuk dalam mimpi aku maybe sbb seblm aku tido tu aku baca blog dia...haha...byk betul aku buat sblm tido...ye la....sbb cik epal ni la yg banyak post entry dalam sehari tu mesti lebih dari satu entry...so setiap kali aku buka google reader mesti akan aim yg cik epal ada entry baru...haha...walaupon aku pernah komen sekali je kat blog dia...boleh lak masuk mimpi aku...hebat la cik epal...hahaha....



sekian~
(malunyeeeeee)

oh, u made my day~


Monday, April 18, 2011

weekend yang busy!

Assalamualaikum....



busy ke? bukan busy dengan kerja tapi busy dengan berjalan ke sana ke sini..
Jumaat malam sedara mara datang...lepas tu tido pon dalam kol 1 lebih..memang dah tak tahan sangat ngantuk...org2 tua tu belum tido lagi...borak2 lagi...then pagi bangun kol 6.45, subuh...buka laptop tgk maharaja lawak...huhu.....so lepas subuh tak tido la...aku dah buka banyak2 biar loading dulu sampai habis...lepas tu boleh la tengok....ayah aku dia guna pastu dia tutup laptop nye...aduhhhh....nak loading balik makan masa la juga....tenet kat umah tu dah la slow....pastu ramai lak yang gune hari tu...



tengahari tu atok cakap jom pergi umah abang aku yang dekat sini je...pastu mak aku ckp baik pergi umah abang aku yg kat senawang tu dulu esk petang baru pergi yang sini...so dengan kelam kabut nye...kene la bersiap....kami semua ada 7orang...so aku n anie kene la naik tren sampai seremban...arrrrgghhh....bosan da naik ktm ni....ingt kan takde orang, sekali penuh juga tren...aircond takde lak tu...nak dijadikan cerita...tren ke seremban akan turun di labu, pastu naik bas yg dia sediakan...tak tau apasal...aduuuhhh....complicatednye perjalanan...nak tido semlm je kot...esk nak balik naik ktm lagi...



ayah aku amik bawak Irfan sekali...nasib ada penawar ketensionan...huhu...geram dengan Irfan...sekarang dia dah boleh sikit2 ABC...malam tu tengok la AF...ok la skit dari konsert lepas...ermmm....takde yang menarik malam tu...biasala makan, borak2, main dengan Irfan...


esoknya pagi2 diorgang dah balik sebab mak n ayah aku ada kursus haji....so aku n anie kene la naik tren lagi...hurmm...konon nak gerak kol 12 la...biasa la kitorg...liat betul nak mandi...kol 1 baru gerak...sampai seremban kene naik bas dia ke labu then naik tren...sampai serdang  kelaparan...haha....lepas tu terus ke rumah abg aku...dia masak macaroni, nasi, pizza....huhu...ape lagi balun la..



balik tu hantar anie dulu....then terus la balik rumah...ayah nak singgah rumah kawan dia tapi aku tak nak....penat kot...huhu...balik rumah baru la boleh layan youtube...tapi takde mood nak berblogging...


btw...anie bagitau izyan kene ragut.... Be tough girl!!!.....setiap yg pergi ada pengganti...ceewaaahh...




Saturday, April 16, 2011

malam yang indah bersama Joeros!!

Assalamualaikum...




Morning semua!!!.....wah malam tadi semua sedara-mara datang....sangatlah meriah dalam rumah ni....boleh tak atok aku suruh semua cucu2 dia yg ada kat kl ni datang umah aku sebab dia masak banyak...so nak makan ramai2 la...so mak aku tak masak la dan semua datang dengan pperut lapar...


tunggu punya tunggu...tak sampai2 makanan nye...rupenya uncle pergi ambil anak dia di UM...masa orang balik kerja pula tu....memang la terperangkap dalam jalan jam!


semua sedara-mara dah sampai...atok nye plak belom sampai...atok call...aku cakap dah lapoooooo....hahaha....dia sampai dalam pukul 9.30pm..selalu balik kerja je dalam pukul7 aku dah makan..huhu....ape lagi kebulur la masing2...


masa kitorg makan, atok tak makan lagi dia mula la sibuk tengok semua org makan ke tak...kitorg suruh la dia makan sekali...dia cakap nanti...catering sampai lambat..haha...kitorg pon sambung..oooo dia nak cek makanan cukup ke tak...caterer lambat kitorg tak bagi duit sumbang....hahhaha....


lepas tu buka skype suruh kak liza buka laptop nak chatting dengan irfan....atok punya la pelik..."eh tu kan ipan!....macam mana boleh nampak..?"hahaha....pastu aku tarik la dia depan camera..pastu dia ckp "eh, tu kan aku..mcm mana boleh ada situ?" hahaha...kelakar la atok ni....nak buat conference dengan EM....tapi dia tak jawab plak...atau pon tak boleh..tak tau la...lepas chat dengan irfan, try call Em balik...hah dia jawab!...sambung la chatting dengan Em plak....tapi memang sangat kelakar la bila tengok orang2 tua ni berchatting....hahaha..nak amik gambar, tapi diorg tak pakai tudung plak....so tak payah lah...



apepe pon..meriah sangat malam tadi...best sangat...dah lama tak berkumpul macam ni....btw, nak chat dengan Izyan tapi dia tak online...ngak ada tenet ya mbak??huhu..


ok la...pagi2 ni pon orang2 tua ni dah mencari makanan....biasa la atok...sarapan dia mesti nasi!hehe
byeeeeeeeeeee....

Friday, April 15, 2011

Friday....

Assalamualaikum....




Friday (opss...bukan lagu Rebecca Black ok!)...Jumaat ku yang indah...pagi2 lagi dah murah rezeki....ada akak ni bagi bihun goreng untuk sarapan pagiku....huhu...terima kasih...


apa lagi makan la!



masa lunch pula pergi klcc...naik tren...boleh je kalau nak jalan kaki...tapi aku kan rajin..kene la amik tren...huhu...dalam tren aku sanggat tertarik dengan apa yg tengok...kat depan tu ada 2 org lelaki yg masing2 tengah dokong anak diorg...yg kanan tu mat saleh...anak dia suka sangat naik tren tu...diorg berdiri kat depan sekali so boleh la tgk terowong...anak dia cakap, "wow!! tunnel!!" ...then dah sampai klcc dia keluar juga..dia ckp lagi "bye bye train!! bye bye tunnel train!!" so cute.....dia bukan cakap sekali je tapi berkali2....naik tangga pon dia cakap...sampai la dia tak nampak tren tu...huhu....tapi aku suka sangat tengok orang lelaki bawak anak dia jalan2...suka tengok bond antara diorang..sweet je...


lelaki 2 org tu yg kat depan..




lepas tu plak aku gi atm...cocok duit la...jalan punye jalan nampak ada toys 'r' us kat celah2 kedai...huhu...setahu aku kat bawah sebelah maybank yang aku pergi tadi...tak perasan pula dia dah tutup..haha....tak tengok pon..so jalan2 la dalam toys'r'us tu...nak cari hadiah Irfan...dah aim da 1 mainan tu...tapi kotak dia besau la pulak...macam mana nak angkut...lepas ni nak makan...nanti je la..then ada plak budak ni offer buat kad member...buat je la..nama anak?Irfan la.dia cakap anak buah pon takpe...lepas ni kene la selalu beli kat sini.huhu



star card babe!!




lepas tu pergi la makan....haiz....benda yang paling susah nak buat adalah nak decide nak makan ape dan kat mana....memula pergi la kfc...ramai gile orang..tak masuk pon terus pergi ke foodcourt....pusing2 masih ramai orang, tunggu jap...dah usha nak makan tepayakki...so lepas tu pegi la order...tengah lapo, ape pon sedap...hehe....duduk la dan makan...ade sorg ni tanya ada org duduk tak depan aku..aku ckp la takde.so dia duduk...aku tinggal setengah, tengok2 dia dah habis! wow, cepatnye! ke aku yg lambat? tak paham aku kenapa aku tak pernah siap makan dulu dari semua orang...huhu...then aku tengok ade amoi sebelah, dia makan sama menu dengan aku...dah habis juga??!!!dia lagi la tengah makan fries kawan dia...haha...dasyat!!! lembab gile aku makan!!!hahahahha...



chicken teppanyaki....





so, kesimpulannya, aku rasa hari ni mcm berjalan dengan lancar...smoothly...dan petang ni atok aku nak datang!! uncle BD tak boleh datang masa mak nak pegi umrah nanti...so diorg nak datang la minggu ni...minggu depan pula ada kelas tambahan katenya...tak tau la uncle atau pika yg ada kelas tambahan nye....haha...dua2 bersekolah :p 


BYE BYE tunnel blog!!!hahaha...cutenye budak tadi...

Thursday, April 14, 2011

Irfan buka hadiah...

Assalamualaikum....



sesi membuka hadiah dari uncle n cik....hehe
dari aunty nanti la ye pan...

warning : sila slow kan speaker anda kalau tak nak telinga anda berdarah..huhu...
wuuuuuuuuuuuuu........


semua kamera tertumpu kat irfan...gembira bila tengok budak kecik gembira..... i miss my childhood time :(
when there is no problem and never feel stress...just play!....and everyone love me... i want to be 2years old back! now? ada juga 2....tp belakang 2* (biarlah rahsia)hahhahah.....

Happy Birthday to Irfan

Assalamualaikum.....



haiz...besday memanjang...pokai aku..(macam la bagi hadiah) haha...dah semestinya entry2 besday ni aku schedule kan jelah..tak de nye nak tunggu kol 12 pagi nak post entry..tertinggal keretapi la aku esok nye nanti....huhu....



masa ni dia demam..
kesian dia...



ok dah...nak cerita ni...hari ni besday Irfan...my 1st nephew...dah jadi makcik  T_T  .....Irfan ni baru berumur 2tahun...nama panjang dia Muhammad Faris Irfan bin Muhammad Faidz! haaa...tu dia nama budak zaman sekarang...kalau la nama aku panjang macam tu mesti setiap kali nak exam(time sekolah) aku menyirap...nak tanda kan dalam kertas jawapan objektif tu, bukan main banyak la aku nak hitamkan huruf2 tu... nasib nama aku pendek je...huhu....tapi masa kitorang pegi Sabah dulu bukan main pening aku nak masukkan nama dia...sebab kan nak book ticket ada first name n last name...first name = nama dia la, last name=bapak dia....dan ruang untuk first name tu tak cukup! erkk..aku lak tu yg nak kene book...so aku memendekkan la Muhammad=Muhd....tu je la solution..lagi pon standard la short form Mohd or Muhd...tapi jarang aku nampak Muhd...Alhamdulillah lepas!...lepastu nak pergi Bandung pon sama...takut gak ke luar negara dia tak terima ke.....tapi nasib baik lepas juga....


kat pavillion...



Irfan dah pandai cakap sikit2...kira kalau kita tanya tu kadang2 dia jawab la juga...tapi biasa la budak baru belajar...agak kelakar la sebutan dia...kalau keluar jalan2 favorite dia tengok lori dan bas...sebok dia nak bagitau kita ada lori atau bas kat luar...seronok betol..haha...dulu kita kecik2 macam tu la juga yek..haha...


ok la...pape hal pon happy besday la Irfan...walaupon aunty tau Irfan tak kan baca...hahahha.....btw dia panggil aku aunty...tp belom dapat lagi la 'aunty' tu....yg keluar 'ty' je....haha...






ni sambut besday advance..
sama2 dgn anie n ping..




see the cakessss...haha...
1 made in secret recipe..
1 made in dewek..haha...
dia cakap "nak"...
tak sabo dah..org sibuk amik gambo je...




haa..kalau dah terlebih gembira dia memang macam ni...
hahaha....



so....Irfan selamat membesar!!!





Wednesday, April 13, 2011

Happy Birthday to Kenni!!! Happy Anniversary Mak n Ayah.....

Assalamualaikum....


Her name is Nurul Izni...we call her Anie...but our grandma call her Kenni....hahahha....She's my cousin..the most naughty one...weekkkk :p

Ingat lagi masa kecik2...dia sibuk suruh panggil dia anie....tak tau la apasal dia suke sgt dgn nama anie ni..tapi aku pon tak ingat sebelum dia suruh panggil dia anie, aku panggil dia ape...ermmm....musykil gak...wahai sepupu2 ku ape kite panggil dia sebelum nama anie keluar eh???


birthday dia hari ni....13 April....sama dengan anniversary my parents....so setiap tahun diorg ni bangga la kongsi sama tarikh...huh...


yang kiri tu anie..
saje je letak gambo ni nak inteprem skalik! hahaha....

so, I wish u :
  • Bahagia selalu.....
  • dapat jodoh yg beriman ;p (mesti nak kan?xyah ckp..dah tau da..haha)
  • Berjaya dalam hidup....di dunia dan di akhirat...
  • di permudahkan segala urusan....
  • hei..bile nak belanja????? ngeh ngeh....

Anie... i lap u....jage diri elok2.... kamu sudah tua ya....udah-udah la tu tengok Boboiboy....tak senonoh betul...hahhaa....Irfan pon tak tengok...  ;p




Dan Happy Anniversary buat Mak n Ayah!!!!mak saya pon Ani jugak....haih...dorg ni suke la kongsi nama n tarikh...huhu...




  • Semoga Bahagia sentiasa disamping kami yg tercinta..ceewwwaahhh...'kami'
  • terima kasih atas segalanya....
  • dan terima kasih juga kerana dah melahir kan kami bertiga...walaupun aku yg paling begedul tp diorg still cooooollll......
  • ha...dan selamat menunaikan ibadah Umrah 30April ni....

I love u both more than myself.....


Sekian....haiz April ni penuh dengan besday je la....

Tuesday, April 12, 2011

Morning!!!


Assalamualaikum....



Around 6.20am start move from house.... My dad had to be in the office early coz he's going outstation....So I'll be in KL sooooooo earrrrllllyyyyy.... Luckily has McD nearby and it's open 24hours...So my dad drop me there...


yeah..FREE babeyh!!!

7am....and my breakfast....




I have another one coupon...So tomorrow I'll be here again!!only if I wake up early...hehe....
Start your day with happiness... :D

Monday, April 11, 2011

Chocolate Pudding Pie..yummmyyy....


Assalamualaikum...



wah sekarang ada hobi baru....men'try' resepi dari internet..haha...so ni la cara2 membuat chocolate pudding pie....hehe


ni base dia..
cookie crust...(ni agak tak reti gak aku buat)

filling dia...
chocolate chips, milk...



eggs, sugar....
pastu letak tepung jagung,garam n vanilla....
pastu masukkan chocolate n milk td...
masak dia sampai jadi pekat....


pastu letak la kat atas crust td tu...
sejukkan..letak dlm peti sejuk...



cream, sugar,vanilla...



letak la cream td kat atas...



gini la rupe nye...
kek ni agak lembek sbb da keluarkan dr peti sejuk agak lama...



ni plak ghupe resepi aku lepas da siap..
haha...




resepi ni diambil dari www.blogresepi.com ....kek dia lg cantek la kan..huhu....saya baru je try..tgk kek dia HERE....


resepi:

Chocolate Cookie Crust

  • 1 1/4 cups (4 ounces) cookie crumbs from chocolate wafers (pulverized in the food processor)- I used digestive biscuits
  • 5 tablespoons unsalted butter, melted
  • 3 tablespoons sugar
1. Preheat the oven to 350 degrees F.
2. In a bowl, combine the cookie crumbs, butter and sugar.
3. Pat the mixture into the bottom and up the sides of a 9-inch pie pan.
4. Bake for 5 minutes.


Filling:
  • 2 1/2 cups whole milk
  • 5 ounces (155 g) chopped semisweet chocolate (or chocolate chips)
  • 4 large egg yolks
  • 3/4 cup (185 g) sugar
  • 3 tablespoons cornstarch
  • 1/4 teaspoon salt
  • 1 1/2 teaspoons vanilla extract
Topping:
  • 1 cup heavy cream
  • 1 tablespoon sugar
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • Garnish: chocolate curls
1. For the Filling: In a heavy saucepan over medium-high heat, warm the milk and chocolate. Whisk them occasionally until the chocolate is melted.
2. In a large bowl, combine the egg yolks and sugar, whisking them until pale yellow. Add cornstarch, salt and vanilla.
3. Slowly pour the warm chocolate mixture into the egg mixture, whisking them well.
4. Return the mixture to the saucepan, and cook over medium heat until it thickens and begins to bubble slowly, about 7 minutes. Remove the saucepan from the heat, and stir the mixture until it’s smooth, about 1 minute.
5. Pour the chocolate filling into the cookie crust, and smooth it with a spatula. Cover it with plastic wrap, pressing it directly onto the surface, and refrigerate it for 2 hours.
6. For the Chocolate Curls: Microwave a medium-size chunk of chocolate on low for about 5 seconds. Using a vegetable peeler, slowly and evenly scrape the edge of the chunk until curls form. (If it’s too cold, the peeler will make ragged shavings instead of curls, so repeat warming the chocolate as necessary.) Refrigerate the curls until ready to use.
7. For the Topping: Using an electric mixer fitted with a whisk (whip) attachment, beat the cream, sugar and vanilla on medium-high until stiff peaks form.
8. Spoon the whipped cream onto the pie, and use a spatula to spread it evenly, being careful not to disturb the chocolate pudding underneath.
9. Decorate with chocolate curls.
10. Refrigerate the pie until ready to serve, but let it sit at room temperature for 20 minutes before serving.



selamat mencube.....  :)
buat cantek2 tau....jgn jd mcm saya punye..hihihi...