Thursday, April 7, 2011

Pizza

Assalamualaikum...


ni cerita smlm...balik je keje sampai umah kereta takde..mak masih kat the mines..ayah ckp..."ntah2 mak masih kat sana..call cpt..kite pegi minum2..." mmg mak masih kat sana so kami pon dgn pantasnya merempet kesana...kat atas moto ayah ckp sebenarnya dia dah lapo...hoho...aku pon sama! :P  so mmg aku setuju sgt la ke sana..lagi2 ayah ckp nak minum2...

tapi kami kesana bukan setakat minum...siap makan..haha...makan pizza la kenyang sikit..ayah yg cakap...



dah try pizza baru??


kami sudah..  :)

antara dialog yg agak kelakar..
ayah tanya yg kuning2 ape?
mak ckp cheese...
then ayah tnya lagi
"tak bahaya ke?"
hahahhaa....

keluarga terdekat tau la sgt macam mana ayah aku ni....sgt berhati-hati dlm pemakanan....nak beli apa2 mesti akan periksa dulu kandungannya...aku check juga..tp kan....aku pon tak tau ape maksud bende2 dia tulis tu n tak tau la yg mana bagus ke tak...huhu...asalkan tgk carbs or fats rendah sikit...ok la tu...hahhaa...


ingt lagi waktu kecik2...nak makan megi pon sorok2...ni cerita abang aku la...masa tu aku still hingusan lagi...diorg buat megi, pastu dengar ayah balik cepat2 sorok kan megi td dlm almari...hahhaa..pastu line dah clear tgk megi nye dah kembang...kembang pon kembang lah!hahah...tu diorg ye..aku tak.. ;P  tapi sekarang ni menantu pon dah makan megi senyap2 sebelom ayah dtg(berlaku di hotel Duta Vista masa Ping kawen)..hahah..dasyat tak dasyat...


tp tu la dia...cerewet dgn pemakanan tp.......umur 58thn boleh jogging satu felda(cik intan ckp satu air tawar 3)...tak tau la besar air tawar 3 tu berapa km kan..tp besar la juga...kalau aku mmg suku pon tak sampai kot...haha...mendaki gunung kinabalu rileks je... MashaAllah....


So, jaga la pemakanan kita dari sekarang utk masa tua kita...  :)

4 comments:

saya_arief said...

besh nye pizza..
mau jugakk.
:D

KiUk said...

sila lah dapatkan di pizza hut yg berdekatan...

hehe

Izyan R. said...

haha.. paklong ku mmg mantap.. pasni nk jogging ngn paklong lah.. sure kita pancit dulu.. haha..

KiUk said...

haha....biasa la tu...
masa mendaki gunung kinabalu pon dia tarik kita tp laju je dia jln..dah kite pon kene laju2..

dah lama tak jogging....haih..