Wednesday, April 20, 2011

Belacan dan Paku??

Assalamualaikum.....


have u heard about belacan dan paku?? ape? dah? oh, sori la memang la saye ni lambat sikit...huhu...baru je terdengar pasal diorg ni...comel gile dorg...mat salleh cakap melayu....kelakar la! tgk la sendiri...

hahaha....



part 'tengok bola'...lol


diorg ni dari US...tapi lama duduk kat area Sabah n Sarawak...

ni copy dari youtube diorang....
About Me:
Apa/Siapa itu B&P? "Belacan dan Paku" ialah LAKONAN dua kawan rapat yang suka bercakap dalam bahasa malaysia...
Dua-dua WATAKnya berasal dari USA dan tinggal di Sarawak/Sabah selama setahun lebih...

"paku itu tajam tapi belacan sedap dimakan
asal negara orang putih
mereka kacang lupakan kulit
di tanah air mereka sendiri"

Bagai mana B&P belajar BM?
Kami tinggal dekat Sarawak semenjak hujung tahun 2007 hingga tengah tahun 2009. Sepanjang masa itu kami sentiasa bergaul dengan orang. Jadi, kami berupaya untuk belajar BM agar dapat berkomunikasi dengan sebanyak orang mungkin.

B&P tinggal dekat mana di Malaysia dulu?
Belacan: Bintulu; 7 bulan. Kuching; setahun.
Paku: Bintulu; 6 bulan. Kuching; 9 bulan. KK; 3 bulan.

B&P buat apa di Malaysia dulu?
Kami berdua berkerja sebagai sukarelawan gereja. Maksudnya kami membantu ahli2 gereja yang berada di Sarawak dan Sabah.

Ada kah B&P pandai loghat2 lain?
Kami duai nemu jako iban mimit2 meh, laban lama amai kami diau ba Sarawak.
Loghat Sarawak pun boleh ckit2 lah;)


nak tengok lagi banyakk pegi la kat youtube search 'belacan dan paku' atau klik sini......enjoy~



No comments: