Saturday, June 16, 2012

Hong Kong trip 2012...(Part 3):Ocean Park

Assalamualaikum....

Pada hari sabtu, pagi-pagi kami dah siap-siap nak keluar..
oh ye...kat hk, subuh kol 4.15am macam tu...
kol 6am dah terang..
tapi kedai-kedai buka pon lambat dalam kol 9am camtu....

Hari tu kami nak pergi ke Ocean Park...
dia buka kol 10.30am-7pm kalau tak silap...
tiket dalam 280hkd...
pastikan bawa payung, kipas tangan, shades, topi ke, dan pakai kasut yg sangat comfortable..





gerak dari hotel dalam kol 10am...
nak pergi sana kena naik bas...
memula naik MTR sampai station Admiralty, dan tunggu bas no. 629...
bas ni akan straight to Ocean Park... 






Sampai sudah..
masa ni ramai sangat orang sebab hari cuti...
kalau boleh, datang la masa weekdays..
kalau tak memang sesak sangat...
Masa ni panas sangat...




tengah ber facetime dengan irfan masa ni..hehe...



bersama kawan-kawan ing...



paling seksa masa tunggu cable car...
pergh ramai orang tak terkata....
sakit gile kaki...
dah lah panas...
ocean park ni ade 2 bahagian...
nak naik atas, kena naik cable car atau train...
masa ni tak tau lagi pasal train tu...

haaa..pastikan ambil map ocean park ye...
dia macam genting highland... :)



makan bekalan...
sebenarnya makanan tak boleh bawak masuk...
dia check bags kat entrance...
tapi kami nyorok2 sikit dalam beg dan letak kain2 sikit kat atas...huhu...
sebab dalam ni tak ada makanan halal...
dan kat sini kita akan spend time sehari full...





hah..benda alah ni ade je kat melaka...
tapi tak pernah naik pon menara tanming sari tu...haha..






jejaka-jejaka payung...
tak akan jumpa di Malaysia...
hahahhaha....




dalam panas-panas tu sangat lah syok makan tembikai kecik ni...
manis sangat dan sejuk..sbb dia letak dalam air sejuk...
sebijik 30hkd...
dalam rm12...
dia akan belah half dan blh mkn dua orang...
kenyang...
huhu...


jangan lupa naik benda ni...
ni ala-ala flying coaster kat genting..
syok gile!!!
haha...




haaa...balik nya nak turun tu naik tren ni ha...
tak ramai orang..tak payah beratur panjang mcm kat cable car tu...
dan ada aircond....
kat bawah pon ade main-main juga...
besar ocean park ni...

lepas tu balik pukul 7pm...
penutup tu tunggu kat depan air pancut....
u will see something amazing!!
memamg closing yg sangat best....
huhu...
jangan balik awal!!
pastikan sblm kol 7 tu dah cop tempat depan air pancut...
pastikan!
huhu...



next: disneyland....
to be continued.....




No comments: