Tuesday, May 31, 2011

Aku si budak Praktikal?


Assalamualaikum....

yeayyyyy!!!!!!!
dah habis praktikal!!

pagi-pagi lagi dah dapat mesej..
"hari yang ditunggu-tunggu!"
haha..
tak boleh blah...



kejap je sebenarnya...
yang  buat lama tu sebab takde kerja..

kerja yang wajib dibuat setiap hari adalah :
*buka email 24jam...meaning sepanjang duk kat ofis tu..gmail mesti on!
*buka blogger.com....haha
*buka innit...blogwalking...
*buat entry sampai semua benda nak cerita..padahal tak best pon..
*ber'email-emailan' bersama fiffy(cousin)! bergosip2..gelak sorang2 dpn pc..hahah..ni yg paling best kot..
*pergi toilet lebih dari 3 kali..dan berborak2 dengan cleaner..huhu..


kerja yang kadang-kadang buat adalah :
*jumpa supervisor minta kerja!haha...ok la once a week at least..
*buat weekly log!
*baca berita-berita terkini...kalau gosip selalu je..
*bertegur sapa dgn org..ok la..saya pemalu sikit..sekadar senyuman tu banyak la saya taburkan..huuhu..tp kekadang org tak balas pon senyuman..tu yg mcm tak best....hurmmm...
*cakap dengan bos! erkk..ade la beberapa kali masa baru masuk.. ;p


ok la tu...hehe..BTW aku buat praktikal kat sini!




Ofis kat tingkat 13..masa first time datang (pukul 7.30 dah sampai ok!) kena pergi HR kat tingkat 26! erkk...takde tinggi lagi?adaaaa.....

bayangkan la naik 26 tingkat tanpa berhenti pon kat tingkat lain...rasa la goyang2 lif tu..haha..doa je la banyak2..


last naik tingkat 26 tadi!

Time lunch je mesti la aku merayap ke ampang park la KLCC la...
biasa la mengingati nostalgia lama..2 tempat tu tempat aku masa zaman sekolah dulu..
haha...
tapi tak pernah ponteng sekolah ok!
ponteng tusyen pernah...opppsss!

kalau pergi klcc tempat wajib pergi adalah cold storage...kenapa?
sebab sukaaaaa sangat tengok makanan import..haha
biasa la tekak omputih skit..wekkk!
(padahal tekak jawa je!)
suke gile tengok bahagian cheese...bahagia je.....walaupon tak beli...
eh pernah juga shopping situ..
then mak cakap "adik shopping nye kat klcc!"
hoho...
tapi sebulan beli 1 item je la..
hahaha...

makan bawah tabung haji tu ok la banyak lauk..
tapi pada aku mahal gak la...
kalau kat melaka boleh dapat RM3 kat situ RM5..
so...baik aku pergi makan sedap!
(alasan!)
lagi pon malas makan nasi...
ni pon dah naik ok kg ku...haha...

Masa balik je mesti time yang ditunggu-tunggu la kan...
kalau kena naik tren, aku la orang pertama keluar..
nak kejar tren kat klsentral tu..kalau lambat jawabnye kol 6 la baru sampai..
so kalau naik motor or kereta dengan ayah, aku akan tunggu ayah call dulu..
dia gerak dari ofis, dalam 5minit, aku keluar la..
so kadang2 jiran sebelah mesti pelik..aku ni kejap cepat kejap lambat..
hahaha..
biasa la tu...budak praktikal je...


So, selamat tinggal Tabung Haji Jalan Tun Razak!
heehee...
nanti kita jumpa lagi k...

ada lagu..



byeeeeeeeeeeee!!!!




+berakhirlah aku berpraktikal...lepas ni tinggal kerja je lah!huhu...
+oh ye..hari tu pernah pergi ofis pada hari sabtu ok!jumpe bos...jeng..jeng..jeng..budak ofis takde..tp ade la sorang dengan dia..tak tau la anak dia ke sape...baik tak jumpe bos dihari minggu...~

2 comments:

Faiz said...

tahniah sbb berjaya abiskn praktikal...huhu..neway thanks ya komen kt blog td..nk ikut ke..jom2..haha..

KiUk said...

oh..time kacih...haha..jom!