Friday, July 22, 2011

Majulah Singapura!

Assalamualaikum...

Oh busy gile aku bulan ni! Penat je rasa hari-hari...Mengantuk tak yah cakap lah kan..Coffee la sahabat baik...
Dalam ke'busy'an aku dua tiga minggu ni tapi sempat jugak ke oversea!
woohoooo!

Oh, Singapore jew...Well oversea jugak!
Orang lain pergi HongKong..
Singapore aku tengok dah macam NYC! 

Kitorang pergi hari Jumaat malam pukul 11.00pm..Naik KTM dari KL Sentral..
Jumaat petang tu dari Melaka pukul 6.30..Sampai KL dah dalam 8.45pm..
Ping(abang) and wife dia ambil aku kat TBS pergi ke KL Sentral..
Dinner kat McD..
Seriously dah lama gile tak makan Mcd since ber'diet'!
Nak makan pon macam serbasalah jew..huhu..konon!
Tapi yg Breakfast Mcd pernah la makan sebulan sekali camtu..

Then masa ditunggu-tunggu..naik tren..




Masa pergi kitorang ambil seat je...Masa balik kitorang ambil bed..Seat ni agak sakit la pinggang..
Tapi makcik sebelah ni rilex je 'ngorok' (cari dlm kamus jawa kalau nak tau maksud ngorok!)..huhu..
Then boleh pulak aircond and light dia mati..
takde lampu tu memang aku sokong la sebab sedap sikit nak tutup mata tidur..
Tapi aircond pon takde macam tak best pulak..
Bila bunyi tren ni tengah pecut laju, perghh seram siot!

Then sampai Singapore dalam pukul 7 lebih kot..tak ingat pulak..huhu..sebab dah terang dah..mesti dalam pukul 7 lebih..


Sampai-sampai je..."NAK PERGI MANA NI?"..
Tu la orang takde plan...tak tau nak start mana..
So, lastly decide ambil bas pergi ke MRT station..
Naik bas dia dah macam naik tren!
Laju gile!
Kalau kerja kat Singapore takde alasan la datang lambat sebab takde bas!
Jangan nak kelentong..

Pergi ke MRT station..Breakfast dulu kat Causeway Point...
Breakfast Mcd lagi........
haha...
Well harga dia sama je macam kat Malaysia...
Tapi DOUBLE kan lah...





First destination was Marina Bay Sands...
Well kat sini tak boleh shopping...
Tumpang toilet jew..
Kalau shopping tak cukup pulak duit nak balik Malaysia..huhu...
Standard Star Hills kat KL...






My Favorite View! Macam tengok lukisan je...cantik sangat building tu...










Then pergi naik Singapore Flyers!
Ni antara views dari atas..












Then pergi Little India...Kira Jalan Masjid India macam kat KL lah..
masa ni sangat lah penat berjalan...so mood shopping tu memang dah hilang..
adush!

Lunch tak ingat kat mana..huhu
Meal aku $5.00...sama je macam kat Malaysia..
Tapi kena plak double kan..
so satu meal tu RM10 lebih...
huhu...








Lepak Mcd LAGI..ni dah petang..penat sgt jalan so decided nak duduk rehat...
teringin nak try mc flurry baru diorang..
Then ping try cinnamon melts..
konon nak try ape yang takde kat Malaysia la..











Tempat yang sangat rasa kat NYC tu adalah kat Orchard Road...
Cakap je nak brand ape...
dan kalau diorang buat sale, harga sana lagi murah dari Malaysia...











haa..ada kejadian yang tak leh lupa..masa naik mrt tu, boleh pulak kad aku failed bila nak keluar...adeh..so kena la pergi ke kaunter..


aku: sir, my card is failed...
man : ok, where were u from just now?
aku : (adeh..susah noh soalan)...erm...erm.. aaaaa...something gout-gout...
man : oh, Dobi Ghout?
aku : yeah that one..but not from there..before that... (LOL)
man : (dia buka maps semua station..mampos aku nak cari mana satu!)...this is Dobi Ghout...so where were u from?
me : er...ermm..aaa...just now I played the Singapore Flyers..
man : owh..maybe somewhere here..
me : haaaa...this one....(sekarang pon aku tak ingat nama doa..start with 'P')
man : ok...actually just now when u enter, the card did not touch properly...now it's ok..
me : oooo...ok thanks!


fuhhhh...nasib baik.....








Then balik...best pula tidur dalam tren ni...huhu..seat belt..eh "bed belt" bagai...



seriously it was fun!
thanks kepada mereka yang sponsor...huhu
semoga murah rezeki dah boleh sponsor lagi! ngee..
dan i bought nothing!
seriously nothing...

oh..cerita ni dah seminggu dalam draft...setiap kali nak taip mesti ada je benda nak kena buat..so save je laaa dlm draft...cerita minggu lepas dah basi!

3 comments:

Izyan R. said...

tgk peta2 tu dah ade dlm kepala otak.. well flight i sll turun sgpore.. tp tgk tempat2 tu,'eh saya macam tak pnah p sgpore je' haha.. ye lah turun flight tros blk johor cmne nk tau tmpt2 len.. hehe... sgpore ngara asia yg superb kan.. mantap gila.. scenery cm kat melb.. jom next destination korea.. sila simpan duit ok!!

KiUk said...

alaaaa...ingtkan nak sponsor jugak...

KecohAbes said...

lame xg spore..huhu~!