Saturday, July 2, 2011

Transformers: Dark Of The Moon (Review)

Assalamualaikum...


Kalau nak tengok Transformers haruslah tengok 3D ok!
Sangat berbaloi...

Start dengan angkasawan jumpa sebuah kapal masa diorg pergi ke bulan..
Kapal tu dah rosak sebab cybertron berperang dan musnah..dan kapal tu terjatuh di bulan...
Dalam kapal tu ada robot nama Sentinel Prime, ketua diorg dulu masa kat cybertron..


*Sentinel Prime*


Si Sentinel Prime ni ada power nak kembalikan planet diorg, cybertron..
Tetiba Megatron yang jahat dulu tu hidup lg..
Geng jahat ni nama dia decepticon..
Decepticons ni pergi la cari Sentinel untuk hidupkan balik planet diorg..
So government dah jumpe dulu dan simpan kapal tu..
takde siapa tahu setelah berpuluh tahun..
Decepticon mula buat kacau..
So government bagitau rahsia tu ke autobots...
optimus prime pon hidupkan balik Sentinel tu tadi...
Rupe-rupenya Sentinel ni pon jahat..
dia nak replace Bumi dengan Cybertron..
yang sangat sengal ade pulak manusia bersubahat tolong decepticons...
Macam tak logic je yang tu...
Lepas tu decepticon pon bunuh lah manusia dan runtuhkan bangunan..

 *Decepticon dah kawal Bumi*


Yang lain pergilah tengok sendiri..
Movie 2 1/2jam...tak dapat lah nak cerita semua..
tengok lah 3D...
best wooo....

banyak part lawak-lawak...
sedih pon ada....
tapi tak best lah awek tu dah tukarkan Megan Fox...
huhuhu...
awek tu cantik lah juga...
tapi tak lah se'hot' Megan Fox...
nampak plastik..
tapi boleh lah...
Megan Fox pon plastik juga...
huhu

*awek baru Sam*


banyak adegan-adegan terjun-terjun...
best wooo....
robot pon banyak canggih-canggih...
haa...
ade 2 robot kecik sangat lah kelakar...
hahhahaa.....
2 robot ni tinggal dengan Sam Witwicky...
Comel gile...
Buat lawak je diorg ni..

Rasa nak tengok lagi la...
tak puas bila dah habis tu macam nak lagi...
huhuhu...

Sape pula nak sponsor kali ni??
Jom!!


*aksi terbang-terbang*


*Sam dan Carly*

Selamat Menonton ye sape yang nak pergi tengok tu...
Enjoy~




2 comments:

ArulchelseA said...

dah tgok mlm td..memang best..part kejar mengejar tu..kih kih kih.. tp kureng sikit dari no2.. apa pun 7 dari 10 bintng..

KiUk said...

aah ada kureng skit..
mcm ade part yg boring juga la...