Tuesday, October 25, 2011

Pets sitter!


Hi..my name is Tingku!
I am ermm~...I forgot my age!
huhu..


Yes! This is not my pet..haha.. selalu tengok filem-filem orang putih, budak-budak kolej selalu buat part time jadi baby sitter...but me, bukan baby sitter...rabbit sitter..Boleh?

Well, ada sorang member ni, indian girl.. Dia nak balik seminggu sempena Deepavali... So, dia minta tolong jaga kan rabbit dia..Oh, I have no problem with pets... asalkan sediakan makanan dia cukuplah.. Jangan ko suruh jaga ular sudah lah...

 Dia hantar rabbit ni last Saturday morning.. Most probably coming Sunday dia balik kot..Tingku ni kegemaran dia MAKAN! nampak muka aku je ko minta makan kan Tingku..Haa..pernah sekali bagi dia carrot..huh lepas tu tak pandang dah makanan dia...nak carrot juga..dan dia ni takut orang..tak pernah keluar pon dari cage dia walaupun dah siap buka..ada sekali tu member keluarkan dia dengan secara paksa..lepas dah keluar tu, lepaskan dia..boleh secara automatiknya dia lompat balik masuk dalam cage..hahaha...Lebih rela masuk dalam cage dari layan orang-orang ni...ape la Tingku...huhu..


Dulu, sebelum Tingku ni pernah juga jaga kan kucing orang..haha.. Yang budak ni, tak kenal pon, just kenal dari kawan.. Masa tu lagi lah masa cuti sem.. Dia nak balik, tapi mak dia tak boleh dekat dengan kucing ke, allergic ke, tak pasti pulak.. So, I memang suka kucing pon... Tanya mak boleh ke bawa balik kucing? dah dapat approval, boleh lah... Bayangkan dari Melaka ke KL bawa kucing dalam kereta, dengan bekas pasir dia sekali..ye la, takut nanti dia nak membuang...Tapi memang dia membuang pon! haha..pergghhh...masing-masing tak tahan...hahaa...kelakar je bila ingat..kucing tu nama nya Rasta, jantan..tapi Rasta ni senang je jaga sebab dia berdisiplin...dan sangat sopan, tak banyak cakap, dan pemalas!haha...tidur je kerja dia dan memang susah nak dengar dia mengiau...haa..masa tu ada bela hamster.. rilek je dia tengok hamster..tak de perasaan pon siap boleh tidur sebelah cage hamster tu lagi...haha..


So, anyone nak hantar pet masing-masing boleh lah hubungi saya...eh..eh..KIDDING! no no...nanti penuh pula rumah aku dengan binatang-binatang peliharaan...huhu...


“Diampunkan dosa seorang pelacur yang melintasi seekor anjing yang berada di tepi sebuah telaga yang lidahnya terjelir. Hampir-hampir kehausan membunuhnya. Maka pelacur itu pun menanggalkan kasutnya, lalu diikat kasut itu dengan tudungnya lantas dia menceduk air untuk anjing tersebut. Dia diampunkan disebabkan kejadian itu.” (Bukhari). From HERE

4 comments:

Cik E said...

waaahh...comel nye..!!!!!

aten said...

Hehe, chumel giler!:) bagusla awk ni..penyayang!sy taleh allergic..:(

KiUk said...

aten : hehe..lor allergic ke?nasib sy tak de allergic pape...

izzana said...

comelnya arnab