Friday, August 26, 2011

Berbuka dirumah

 Assalamualaikum..

Lepas balik dari shopping, sempat lagi tidur dalam kereta sebab jalan jam..
huhu..

Memula mak cakap takut tak sempat nak masak, ayam tak keluarkan lagi..
masa tu dah pukul 4.30 macam tu..
Balik je terus ke dapur..
Mak masak Laksa Goreng!
My favorite!




Tadaaa...ni la Laksa Goreng...
Jarang jumpa kat luar..
Bukan jarang, memang tak pernah..
huhu..
Dulu mak pernah buat open house dan buat laksa goreng ni..
ada cousin sorang ni datang makan, dia tak cakap pape pon..
lepas tu mak dia call tanya macam mana buat laksa goreng tu..
anak dia suruh buat, dia cakap sedap..
hahaha...



Yang ni ikan dori...
saya yang masak...
Oh, kemasinan yang melampau disini..hahahha..



yang ni pula sup jagung bersama tauhu yang lembik tu dan crabstick..
Sedappppppp Gileee...!!



Dalam takut tak sempat masak, tetibe banyak pula yang dimasak..Family ni memang tak makan nasi masa buka..kalau sahur makan nasi la...Masa buka ni suka makan macam mee ke, soto ke... Lain sikit dari hari biasa..So, kalau puasa je menu mesti special sikit..tu yang best buka kat rumah..huhu...


Lepas makan tu Abang and wife dia ajak pergi Jusco...Ikut je lah..Diorang nak shopping, saya tengok je la...Dah kering dah beg duit..huhu...Duduk diam-diam sudah..janji dapat jalan...


Orang nak belanja kita terima jela yee...
Kalau kat Starbucks my favorite mesti la Java Chip..
Walaupon ada niat nak order yang lain, tapi mesti macam takut menyesal je tak order Java Chip..huhu..


Dah puas berjalan sehari...
esok nya kena balik ke melaka semula...
ish...mood tak best disitu...

takpe la still ade 1 kelas kena attend...then boleh balik kampung terus..
coz mak dan ayah dah balik kampung dulu masa hantar sekali ke melaka..

Puasa dah nak habis, sekejap je rasanya...
Macam tak puas menikmati bulan puasa ni...
sebab tak banyak benda yang menarik...
Haaaa....tapi yang menariknya...


EHEM...

SAYA TURUN 2KG SINCE 1ST RAMADAN OK!

heheheh....
Anda pula naik ke turun??
Lalalala...





6 comments:

LauraLeia said...

Wah, laksa goreng tu nampak sedap! :D I wish i can taste it too, hehe

tia @ Ini Kisah Tia said...

wahhh .. memang banyak makanan .. tapi laksa goreng ? baru dengar .. jugak dori itu :)

Izyan R. said...

eh awat nk blk melaka semula??
esk eh dah kol 12.. ari ni kita turun melaka.. yanti amek kat sana..
anyway ada post utk awk... hehe

http://fromtheheartoflittlesoldier.blogspot.com/2011/08/chapter-386.html

KiUk said...

LauraLeia: memang sedap!

tia @ Ini Kisah Tia: haha..something new kan?

Izyan R.: ada klas la..esok blk umah atok!!

~~zAnAfAhMi~~ said...

buka kat rumah lagi best dari kat luar, terkejar2 nak cari surau....

akak pun susut gak bdn ni, tapi tengok la lepas raya....huhu....

Farrah MF said...

laksa goreng ni nampak menarikla :)