Monday, November 28, 2011

My new house

Assalamualaikum...

Akhirnya operasi pindah memindah selesai! Alhamdulillah...
Selepas pindahkan barang-barang yang berat-berat, tinggallah beberapa barang yang tinggal..
So sepanjang 2 minggu tu angkut lah sikit-sikit..Buang ape yang dah tak digunakan lagi...Ade lah dalam 4 kali aku turun naik buang sampah...dan sampahnye kertas dan majalah dan juga buku..so sangatlah berat..
Turun lah 5kg untuk 2minggu ni #IWish!!hahaha...
Sakitlah segala tulang temulangku malam tu...Tidur pon tak selesa..tu lah tandanya tak pernah exercise! yes!


 
Nilah barang yang tinggal nak dikemas...dalam bilik ada lagi...luar dah tinggal sikit dah..
yang parah nye, barang aku banyak gile...semua mcm benda kecik-kecik, alah annoying nye..rasa nak buang je semua..tapi sayang la kan..baju pon dah di minimumkan sebaik mungkin..yang selebihnya bawak balik KL..barang yang dah tak guna pon bawak balik juga...Tapi still masih banyak!haha...tak tau lah nak buat macam mana...


 Haa..ni lah keadaan bilik ku yang penuh dengan segala barang..Masa ni tak kemas lg..just letak je barang dari rumah atas ke bawah...Asalkan nak kosongkan rumah tu...

 Sebelum pindah masuk tu, sempat lagi panggil bibik bersihkan rumah baru...pemalas betol!huhu...



Tadaaaa.... ni lah rumah kami sekarang..... ;)

Bilik still tak boleh tunjuk sebab masih penuh...haha...sebulan tak habis mengemas tu...cewah...takde lah...tunggu lori datang ambil almari besar ada dalam bilik tu...selagi almari tu tak dikeluarkan selagi tu lah tak boleh nak kemas sepenuhnya...sekarang ni asalkan ade ruang, boleh jalan, boleh tidur dan selesa..jadi la...tapi tak fully decorate lagi ye..

Harap cepat lah lori tu datang...haih....pening tengok bilik ni...huhu...

Home Sweet Home ;)

4 comments:

Cik Ila said...

Cantiknye rumah baru dia..

Slm perkenalan..jumpa kt innit td.. ;)

Izyan R. said...

acecececehhh..... rumah baruuuu!!! kita pon nk pindah nt... hee... pas yanti kawen...bulan 2 pindah btol2!! nt jemput dtg ke house warming kmi k :D

KiUk said...

Cik Ila : hehe..tq! :D

Izyan R: adeh..jauh nye nak dtg house warming...huhu...

ijan said...

Selamat mengemas... packing and unpacking ni selalunya annoying tp once it's done, mesti rasa best :D