Friday, November 11, 2011

Raya Haji 2011, Soto, Rendang dan In Time

Assalamualaikum..

Alamak...lama pula biarkan entry ni dlm draft...tak sempat nak edit and post..Dah terlalu lambat ke nak cerita pasal Raya Haji?hahaha...ah..lantak lah..
Tahun ni raya haji kat KL je...tak balik kampung pon...So sambutan kitorang sederhana je la...
Tapi mewah dengan makanan jugak lah!

Pagi tu semua pergi sembahyang raya...Oh dengan tak malunya cakap..ni lah first time jejak masjid kat Balakong ni...! 
Balik sembanhyang je tanpa menunggu lembu disembelih, makan kat rumah...antara makanan yang disajikan adalah...jeng..jeng..jeng..



 

Menu utama adalah soto..eh mestilah..kan dah tunjuk cara-cara buat begedil...huhu...
Dan hidangan lain adalah rendang ayam...kalau raya puasa pon atok tak pernah buat rendang..nak merasa makan rendang tunggu orang 'monjong'..haaaa...amik ko..bahasa jawa dah keluar!!haha...
buka kamus bahasa jawa cepat!...

 

Tak dapat nak buat tutorial sebab tak cukup ilmu...tak concentrate dengan pembelajaran membuat rendang..haha..


Saja nak tayang soto lagi..hehe

Then lepas selesai makan, rehat-rehat jap...tengok tv..gosip-gosip..tengah hari tu cabut! pergi jusco dengan abang n wife dia.. oh kami pakai baju kurung..feeling raya...

Boleh tak beraya kat Starbucks?

Tudung pinjam..


Jemput minum...tapi order dan bayar sendiri ye...huhu

Lepas minum-minum...eh tak sampai suku pon minum keluar idea nak tengok wayang..
Ok fine....masuk cinema, pakai baju kurung yang agak nipis...tanpa sebarang sweater...dan baru lepas minum ice..memang best...Tapi nasib baik lah cinema tu tak sejuk sangat...terima kasih lah kerana memahami...


tengok In Time...
I love Amanda's shoes!!!
time dia lari je mesti fokus kasut dia..


sekian sahaja cerita raya haji kami...tak ada yang special..tapi kami happy.. ;)


1 comment:

Cik Jannah said...

hehe. sama laa. raya KL jugak.