Sunday, November 6, 2011

Samsung Galaxy Ace for me :D

Assalamualaikum...

Firstly, Congrate to me!!! haha...
Upgrade handphone ke Android OS...

Bye bye my old Nokia C3...  :'(



Welcome New Samsung Galaxy Ace!!
;D


Sekali tanya Ing(my second brother) dia pon beli handphone yang sama..damn! bukan kitorang je yang sama...Wife dia pon sama! sekarang dah ada 3 phones yang sama...

Balik rumah semalam...Bila mak nampak phone ni je dia cakap, macam sama dengan Pika je! Oh nooooo....Pika adalah sepupu yang baru sekolah form 2 dan dah berkali kali tukar handphone! biasa lah dia budak budak pandai kumpul duit...Tapi pandai juga melaburkan duit.. Seriously sejak hp dia kena kebas dulu, rasa nya ni kali ke 3 dia tukar hp..Dasyat budak budak sekarang...huhu...

Eh..banyak cerita pasal dia pulak.hehe..

Anyway, sekarang bateri hp cepat je low..haha...biasa lah baru kan...sentiasa nak main...tengah jakun kan...hahaha...

Tak kisah lah...janji happy!!



Samsung Galaxy Ace S5830





FEATURESOSAndroid OS, v2.2 (Froyo), upgradable to v2.3
CPU800 MHz ARM 11 processor, Adreno 200 GPU, Qualcomm MSM7227 chipset
MessagingSMS(threaded view), MMS, Email
BrowserHTML
RadioStereo FM radio with RDS
GamesYes
ColorsBlack
GPSYes, with A-GPS support
JavaYes, via Java MIDP emulator
- MP4/H.264/H.263 player
- MP3/WAV/eAAC+ player
- Organizer
- Document editor
- Image editor
- Google Search, Maps, Gmail,
YouTube, Calendar, Google Talk, Picasa integration
- Voice memo/dial
- Predictive text input (Swype)



1 comment:

Saddila said...

bestnya -___-
nak beli baru je rasanya hati ni :'(